Connect with us

Politika

PARTIJSKI KONGRES: Gvozdenović i Simović se neće kandidovati za potpredsjednike DPS-a

Published

on

Prepustiće mjesto mlađim kadrovima: Simović i Gvozdenović

U susret devetom vanrednom Kongresu Demokratske partije socijalista (DPS) visoki funkcioneri te stranke Branimir Gvozdenović i Milutin Simović su najavili da se neće kandidovati za potpredsjednike DPS-a, već će te funkcije prepustiti mlađem kadru, saznaje nezvanično CdM.

Gvozdenović i Simović su saopštili da je vrijeme da te pozicije preuzmu mlađi kadrovi partije.

Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a za pozicije potpredsjednika partije već ima oko 40 kandidata.

Ranije je CdM objavio da je u Prijedlogu Odluke o broju, strukturi i načinu izbora organa Demokratske partije socijalista navedeno da će nakon Kongresa, koji će biti održan u nedjelju 24. januara, DPS imati tri potpredsjednika.

Ovo je novina u organizaciji partije jer sada predsjednik DPS-a ima jednog zamjenika.

Na Kongresu će biti izabrano 168 članova Glavnog odbora, predsjednik i četiri člana Statutarne komisije, kao i predsjednik i dva člana Nadzornog odbora.

Sa jedinstvene liste, po teritorijalnom principu, bira se 168 članova GO i to iz Podgorice 43, Andrijevice dva, Bara 11, Berana šest, Bijelog Polja 12, Budva 5, Gusinja dva, Danilovgrada pet, Žabljaka dva, Kolašina tri, Kotora šest, Mojkovca četiri, Nikšića 20, Petnjice tri, Plava tri, Plužina jedan, Pljevalja sedam, Rožaja šest, Tivta četiri, Tuzi črtiri, Ulcinja pet, Herceg Novog šest, Cetinja šest i Šavnika dva.

Na čelu Odbora za pripremu Kongresa je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije