Connect with us

Politika

PATOFIZIOLOG I PULMOLOG UGOVORIO: Krivokapić u Moskvi za 9. maj?

Published

on

Sergej Boljević, član pregovaračkog tima za nabavku vakcine iz Rusije, inače  specijalista patofiziologije i pulmologije, šef katedre patologije čovjeka na Sečenovskom univerzitetu u Moskvi imao je jutros zanimljivo gostovanje u emisiji “Boje jutra” na TV Vijestima.

On je kazao da se susreo sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, i otkrio o čemu su razgovarali.

Napominjući da on “ovdje ne predstavlja nikoga”, da je tu samo da “pomogne znanjem i mišljenjem”, dodao da je predložio premijeru da posjeti Moskvu, što je ovaj prihvatio, predlažući i datum – 9. Maj, Dan pobjede nad fašizmom.

“Ja sam predložio premijeru da posjeti Moskvu, da bi to bilo dobro za novi inpuls u crnogorsko-ruskom odnosima. On je prihvatio to, i čak je predložio da to bude 9. maja. Uglavnom, sad ruska Vlada treba da mu uputi poziv, ja sad više ne ulazim u to, ali mislim da će sve to biti, pogotovo na Dan pobjede, koji je svetinja za Rusiju”, kazao je dr Boljević.

On je dodao da “znamo da je i Crna Gora učestvovala u tom antifašističkom pokretu i da je tu dosta ljudi poginulo”.

Boljević je naglasio da će to biti novi impuls, novi nivo crnogorsko–ruskih odnosa koji treba da budu “stvarno unaprijeđeni”.

1 Comment

1 Komentar

  1. mira

    26.03.2021. at 11:16

    Ovo je sprdnja koju bi neko trebalo da objasni. Boljević predlaže posjetu? Treba znati da na Dan pobjede Rusi pozivaju samo predsjednike država, a Krivokapić to nije. Pa neke želja sačeka da postane predsjednik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije