Connect with us

Integracije

PISONERO PORUČILA: Dok ne bude rezultata u vladavini prava, Crna Gora neće zatvoriti ni jedno poglavlje

Published

on

Crna Gora neće zatvoriti nijedno pregovaračko poglavlje dok ne ispuni privremena mjerila u oblasti vladavine prava, kazala je dopisniku RTCG u Briselu portparolka Evropske komisije, Ana Pisonero Hernandez, prenosi portal RTCG.

U Evropskoj komisiji (EK) ističu da su borba protiv korupcije, sloboda medija i reforme u oblasti pravosuđa suštinske kritične oblasti u kojima je neophodno postići napredak.

“Vladavina prava ostaje sveobuhvatni prioritet, gdje je sljedeća prekretnica ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima koja se odnose na vladavinu prava, 23 i 24. Nijedno drugo pregovaračko poglavlje neće biti zatvoreno prije nego što se to postigne”, kazala je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

Pisonero poručuje da je, kako bi se zadovoljla privremena mjerila, pred Crnom Gorom još posla u najvažnijim pitanjima.

“Potrebno je još rezultata u ključnim preostalim kritičnim oblastima, kao što su sloboda medija i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i obnovljena posvećenost reformama u oblasti pravosuđa, prije nego što izvještaj o privremenim mjerilima može biti iniciran i predstavljen zemljama članicama EU”, istakla je Pisonero.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije