Connect with us

Politika

PKS: Odbijte, fašisti, od Crne Gore!

Published

on

“Patriotsko komitski savez, sa gnušanjem, kako navode u saopštenju, odbija pokušaje profašističkih elemenata i grupa, da u isti koš stave našu čistu i nemjerljivu ljubav prema Crnoj Gori, njenim simbolima i istoriji, sa svojom velikosrpskom i  pročetničkom politikom prema svemu što nosi prefiks-crnogorski.”

“Naš slogan „jedna država“ nosi poruku da drugu nemamo, da drugu nećemo, jer nam je ova dovoljna za sve oni koji je vole i koji joj pripadaju, bili oni, u nacionalnom smislu Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Hrvati ili Albanci! Svima nama zajedno, Crna Gora je jedan jedini dom!”

“Naš slogan „jedan grb i jedna zastava“ nosi naše opredjeljenje da je crveni barjak simbol naše pripadnosti toj i takvoj Crnoj Gori, a orao je oduvijek bio naša težnja za slobodom, koju ta ptica simbolizuje.”

„Jedan dom“ nam je svima Crna Gora, bila i ostala, najljepša zemlja na ovom svijetu i našem srcu najbliža!”

“Kad fašisti, u svojoj srži, prozivaju druge za fašizam, onda je to samo pokušaj skrivanja vlastite nakardne, promašene, zaludne borbe za nešto što nikada biti neće. Tako i prevođenje ovih slogana na njemački, samo njima, u njihovom bolesnom mozgu, može značiti nešto. Samosvjesnim i slobodoumnim ljudima-ne! A potpuno je jasno da PKS, sa svojim članstvom svih vjera, sa svojom velikom energijom, sa patriotizmom, počinje mnogima da smeta.”

“Pa, milo nam je zbog toga! A svu vašu mržnju, koje je izazvao jedan fantastični spot, što je u domenu sumraka mozga (!), pobijedićemo našom ljubavlju! Jer crveni barjak, sa zlatnim orlom,  koji nosi Ilija u Nikšiću, Nemanja na Cetinju i Fikret u Rožajama, naša je pobjeda nad silama mraka, koji se nadvio nad našom domovinom!”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije