Connect with us

Politika

PKS: URA nije sačuvala ništa crnogorsko

Published

on

“Patriotsko komitski savez poručuje Tatjani Bečanović iz GP URA, da se nikada nećemo umoriti od, kako ona reče, “mahanja zastavama”, jer su u gaetuši i crvenoj zastavi sa orlom, sva naša suština, ponos i smisao. Jasno nam je što to Bečanović ne razumije; od finog i lagodnog života, pod “poslednjim balkanskim vođom”, nijesu je doticale takve “trine i kučine”, jer da jesu, ne bi se bahatila sa izrazima “prazne identitetske price”, “mahanje zastavama”, “nasilje koje prati domoljube” i slično.” – navodi se u saopštenju Patriotsko komitskog saveza.

“Kaže uzdanica URA-e da će “Nikšić na predstojećim izborima dokazati da je grad, a ne zaostala palanka u kojoj se gusla o domoljublju”, a ne smatra da je postao palanka proteklih godinu i po, od guslanja u velikosrpske diple i krelikalna pojanja? Da li svoju prepotentnost pokazuje riječju “domoljublje”, koja nije imanentna niti Nikšiću niti Crnoj Gori! Patriotizam, lady, jeste li čuli za to?

Ali ko o čemu, izdajnik o poštenju! Gradeći svoju kampanju na jednoj političkoj ličnosti, URA čak nudi i program; Kaže, boriće se i za saniranje epidemiološke katastrofe. Pa šta čekate? Evo vam sjutra dolaze komšije iz Hercegovine-da nije ko testiran, možda? Da nijeste longacef dobavili Domu zdravlja? Neki krevet viška u bolnici?

Već četvrti mjesec imate vlast na državnom nivou, i pokazali ste da nemate program, samo mržnju i odrađivanje ciljeva protiv Crne Gore! Niti se šta URA pita, niti čuva išta crnogorsko! Velikosrpski kadrovi su na čelu prosvjete, nauke, kulture, bezbjednosti, Univerziteta, sporta, ubrzo i Javnog servisa! Fakultet za crnogorski jezik nema primanja, a naknade za istaknute crnogorske stvaraoce na čekanju! Šta ste crnogorsko sačuvali URA-ši?” – piše u saopštenju.

“I vi tražite povjerenje građana Nikšića? Samo oni Crnogorci, koji neće da vide ono što se dešava Crnoj Gori, samo oni koji suštinski ne vole svoju državu i koji je poistovjećuju sa pojedincem, ako ih ima, glasaće za URU!

PKS nije ničiji satelit, no partija koja jedina bilježi rast od 30.avgusta. I baviće se “našim lopovima”, ali u suverenoj Crnoj Gori. Jer je sada najvažnije odbraniti grad i državu od vas takvih, koji je gledate kroz “umorno mahanje zastava”! URA-ši! Bolje biti gladan, go i bos, nego izdati svoju domovinu! Bolje biti svoj na svome, pa se sa deset prstiju boriti za život svoje porodice, nego biti pas u tuđem dvorištu!” – zaključuju iz Patriotsko komitskog saveza.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije