Connect with us

Politika

PKS: URA, sa branika srpske desnice, govori o “crnogorskoj desnici”

Published

on

Patriotsko komitski savez ukazuje javnosti na perfidan pokušaj URA-e da kroz provlačenje teze o postojanju „srpske i crnogorske desnice“, posebno u Nikšiću, sebe opet predstave kao građansku partiju i tako ponovo prevare birače, kao što su ih prevarili na parlamentarnim izborima, navodise u saopštenju koje je PKS proslijedio Portalu Luča.

To vam URA-ši neće proći ovog puta, jer je i slijepima jasno da ste vi na braniku upravo srpske desnice, vi koje „ne zanima 1918. i njene posljedice, niti neka rasprava akademaca“ oko Fakulteta za crnogorski jezik; vi koji aminujete uhljebljenje negatorima crnogorskog nacionalnog bića, vi koji prihvatate ruske špijune i advokate kriminalnih klanova u strukturama bezbjednosti ove države, vi koji gasite nacionalnu kompaniju, vi koji ste aminovali otimanje crnogorskih vjerskih objekata i relaksirano poručili da je „imovina Srpske pravoslavne crkve sada sigurna!“

I vi takvi se usuđujete da isticaje crnogorske zastave, zalaganje za prava nacionalnih Crnogoraca, svrstavate u „crnogorsku desnicu“ i „nacionalistički model ponašanja„ koji podstiče prebijanje onih koji dignu dva prsta, upadanje u stanove zbog zastave ili gađanje jogurtom ljudi na ulici? Šta je sledeće?

Čak samodopadno poručujete kako “nećete tolerisati promovisanje desničarske agresivnosti, od koje god nacije da dolazi”??? Vi, pomiritelji? A ko će vas da sluša i što se vi, u stvari, pitate? Pa to ne znaju ni vaši lideri.

Crnogorci nikada nijesu bili nacionalisti u smislu kojeg URA potura; njihov nacionalizam je bio odbrambeni, baš kao i sad, kada nas stiskaju sa svih strana, prevashodno srpskim nacionalizmom, koji URA aminuje.

Patriotsko komitski savez je partija Crnogoraca raznih vjerosipovijesti, koja je, kao takva, duboko građanska i multietnička. Pisati kako su se “profesionalni domoljubi aktivirali ovih dana, na obje strane, da zamute, zastraše i posiju mržnju, pa da u sveopštem mraku kupe koji glas, a da niko ne vidi”, URA prenebregava, i to vrlo svjesno i manipulativno, činjenice da su u Nikšiću nelegalno prisutni razni srpski aktivisti iz partije Aleksandra Vučića, neki članovi kriminalnih grupa, da se ljudima dijeli novac, obećanja, poslovi, da se zakupljuju poslovni prostori, da su se ođe sjatili “i Kurta i Murta” da osvoje Nikšić, kao istinsku kapiju Crne Gore. To čelnik URE, zadužen za bezbjednost, ne zna? I njeni aktivisti ne kupe glasove? Ajte, molim vas!

Ako zaista građani, u ovakvoj atmosferi, odluče da pravo i čast Crne Gore i nijesu tako bitni, a i da vrijede par stotina eura, srećan im bio takav grad i takva država; ali URA, koja je imala istorijsku šansu da promijeni stvari na bolje i koja ju je nepovratno propuštila, za PKS nema šta više da kaže!

Licemjerno potencirati priču da je mir između crnogorskog i srpskog naroda, osnov za dalji razvoj društva, a pritom podržavati politiku koja osporava prava crnogorskog naroda u vlastitoj državi, više nije licemjerje, nego otvorena, gruba i nikad oproštena izdaja!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije