Connect with us

Politika

Populistički brlog

Published

on

Piše: Goran Popović

Skupština Glavnog grada, na kojoj je novosklepana većina, minule nedjelje posmjenjivala sve što se smijeniti može u Podgorici i postavila svoje „meritorne“, ali isključivo partijske kadrove, a posebno sadržaj rasprave odbornika Evrope sad, Demokrata i pripadnika sad već raspale političke grupacije zvane Demokratski front, nova je epizoda koja nas, dodatno, sve dublje gura u populistički brlog, kreiran u glavama Milojka i njegovog zamjenika Jakova.

Spajić je u međuvremenu lansirao još poneku populističku parolu. Kao, na primjer, da će uvesti sedmočasovno radno vrijeme, da neće dozvoliti radnu nedjelju, te da će od juna, očekujući da će tad od Dritana oteti premijersku funkciju, napraviti reda na trajektnoj liniji Kamenari – Lepetane, gdje je baš Dritan sve zajebao sa catarama „Vasilije“ i „30. avgust“, skupo plaćenim tranjama zrelim za otpad.

Milojko je još upozorio da je gradonačelnica Olivera Injac, bivša ekspertkinja i apostolka, „pod partijskim pritiscima“ podijelila nove funkcije u Glavnom gradu i podgoričkim javnim preduzećima, umjesto da se „biraju najbolji na rukovodeća mjesta raspisivanjem javnog poziva“. Da li je i ovo samo još jedna populisitička „patka“ ili ozbiljno upozorenje koalicionim partnerima da neće moći baš svi partijski aparatčici da se uhljebe „po dubini“, vrijeme će pokazati.

Muka na njih od partijskih pritisaka

Usput treba konstatovati i da je „novo lice“ na čelu gradskog parlamenta, Jelena Borovinić Bojović, takođe bivša ekspertkinja i apostolka promovisana u crkvenim parapolitičkim jazbinama, tu došla kao predstavnica Demokratskog fronta, koji od prije dva dana, je li, više na postoji. E sad, da li će nastaviti kao članica Andrijine Nove srpske demokratije, Milanove Demokratske narodne partije, ili će poći sa Nebojšom u PzP, i to će vrijeme pokazati.

Po svemu sudeći i Medojevićev potez, koji je produkovao raspad Demokratskog fronta, na fonu je potrebe da se i njegov Pokret za promjene aktivnije pozabavi dogradnjom populističkog brloga. Osim toga, neki zli jezici kazuju kako je Medo, koji se godinama šlepao uz DF da bi mogao nekako ući u državni parlament, nakon Mandićeve blamaže na predsjedničkim izborima, odlučio da potraži novog, jačeg „sponzora“, sa sve sloganom „Prvo Crna Gora i reforme za spas države“?! Pa, gdje si do sad bio, Medo? I sa kim ćeš to da činiš? Spajićem, možda? Izgleda da je prof Radulović svojevremeno dao tačnu dijagnozu u Skupštini: Mi smo ludi!

Branko Radulović: Mi smo ludi!

Novoizabrani nam predsjednik Crne Gore Jakov se intenzivno sprema za vlastitu inauguraciju u raspuštenoj Danijelinoj skupštini. Uz veliku dozu nade da će mu tamo možda doći i Vučić.

Možda je i to jedan od razloga što inauguracija nije na Cetinju. Jer, opet bi, zboga tako nekih nedostojnih, morali da dižu helikoptere, nabavljaju pancire i rašćeruju narod suzavcem…

Neopisiv smrad trule vlasti osjećamo već skoro tri godine. Kako li će tek zabazdeljati nova ako stigne iz pomenutog populisitičkog brloga? Može li nam se desiti da dođe neko gori i od Dritana? A Dritan je sa Aleksom opet u ljubavi. Takva politička prostitucija još nije viđena…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije