Connect with us

Politika

PREMIJER: Amfilohije je najznačajnija ličnost poslije Njegoša

Published

on

Usvajanjem izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti stavljena je tačka na sve razmirice u Crnoj Gori i nadam se da će to biti početak pomirenja građana ove države, ocijenio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je u novogodišnjem intervjuu za Glas Srpske, koji je prenio sajt Mitropolije crnogorsko-primorske, kazao da je “politička korupcija, kojoj je i ovoga puta pribjegao DPS, želeći da Skupštinu dovede u pat poziciju, nije uspjela”.

“To je dokaz da Ustav više nije u nadležnosti DPS-a, nego građana”, naveo je on.

Odgovarajući na pitanje koliki je gubitak za njega lično, ali i za Crnu Goru, smrt mitropolita Amfilohija, on je ocijenio da će svi više cijeniti  mitropolita nakon njegovog upokojenja.

“On je bio vanserijska ličnost, koja je, po mom mišljenju, najznačajnija poslije Njagoša. Ostavio je brojna djela, neka su vidljiva, neka nevidljiva, kao i sve u životu, ali ona vidljiva predstavljaju svjedočanstvo, koje je neizbrisivo. Ne samo u njegovim brojnim knjigama koje je izdao, teološkim raspravama koje je imao, nego i ovim vidljivim zemaljskim, a to su prije svega obnovljene crkve i manastiri i dva velelepna hrama, u Podgorici i Baru. Ta lična dimenzija je poseban osjećaj koji čovjek ne može da iskaže prosto riječima. I možda je taj moj i njegov zagrljaj poslije pobjede na izborima najbolje svjedočanstvo našeg odnosa”, zaključio je Кrivokapić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije