Connect with us

Politika

PREMIJER AUSTRIJSKOM KANCELARU: Nadamo se da će do aprila biti vakcinisano više od polovine stanovništva

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić danas je održao onlajn video sastanak sa austrijskim kancelarom, Sebastijanom Kurcom.

Tokom razgovora, kako je saopšteno, Krivokapić je upoznao austrijskog kancelara sa ključnim prioritetima Vlade Crne Gore, među kojima su uspostavljanje vladavine prava, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i borba protiv epidemije COVID-19.

“Krivokapić je zahvalio gospodinu Kurcu na podršci koju ta zemlja pruža  Crnoj Gori na putu ka EU, kao i na solidarnosti koju je pokazala u borbi protiv epidemije COVID-19. Predsjednik Vlade CG izrazio je nadu i da će do kraja aprila biti vakscinisano više od polovine stanovništva CG, što bi moglo, kako je naveo,  pozitivno da utiče na predstojeću ljetnju turističku sezonu”, navedeno je u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da bi upravo u oblasti turizma i privrede trebalo unaprijediti saradnju.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podsjetio je na bliske veze dvije zemlje, poručivši da ga raduje stav nove Vlade CG da se obračuna sa kriminalom i korupcijom. On je kazao da je to dobra vijest i za austrijske i druge strane investitore, koji su voljni da ulažu u Crnu Goru.

Austrijski kancelar naglasio je da mu je drago što je Austrija mogla da pomogne Crnoj Gori tokom pandemije. Kancelar Kurc je kazao i da bi ga radovalo da se sastane s Krivokapićem nakon što se situacija s koronavirusom poboljša.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije