Povežite se sa nama

Politika

PREMIJER KRIVOKAPIĆ: Primjenom standarda rok za predlaganje Budžeta ističe 31. marta u ponoć

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Premijer, prof. dr Zdravko Krivokapić kazao je da postoji standard koji vrlo jasno i precizno vrši računanje vremena.
„U konkretnom slučaju, primjenom standarda, rok za predlaganje budžeta određen kalendarskim datumom do 31. marta budžetske godine, podrazumijeva da ovaj rok ističe 31. marta u ponoć“, kazao je premijer Zdravko Krivokapić na Premijerskom satu odgovarajući na pitanje Dragutina Papovića iz Kluba poslanika DPS-a i Liberalne partije.
Premijer Krivokapić je rekao da je Zakonom o upravnom postupku propisano da rok koji je određen za mjesece i godine ističe onog dana u mjesecu, odnosno godini, koji po svom broju odgovara danu kada je dostavljeno izvršenje.
„Naveo sam vam dva primjera prakse prethodne Vlade i Skupštine gdje imate vrlo jasno da oni koji danas tvrde da je to neustavno, onda su tada kršili Ustav. To je činjenica koja je nesporna. Ovi primjeri koji su navedeni – standard i Zakon o upravnom postupku – navode na sljedeće. Navedeni primjeri su samo kap u moru drugih primjera kojim se demantuju. Pored toga što mijenjate ideologiju na svakih par godina, nedopustivo je da mijenjate i pravna tumačenja jer to ima negativne implikacije na prava građana. Rokovi se računaju na isti način i kada ste u poziciji i kada ste u opoziciji. Nije dobro ako bivši potprdsjednik Vlade za vrijeme svog mandata nije primjećivao da Vlada radi nezakonito, a čim je napustio tu fotelju smatra nešto sasvim drugačije“, kazao je premijer Krivokapić.
Predsjednik Vlade je poručio da će Vlada trajati četiri godine, jer je nju izabrao narod sa 41 poslanikom.
„Izborna volja i način promjene izborne volje koji ste vi znali da uradite vrlo vješto i to se isključivo i samo zove politička korpucija je nešto što se ovoga puta ne može desiti. Ni pod pritiskom bilo koga, ni po stavovima koje vi sad iznosite“, zaključio je premijer Krivokapić.
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije