Connect with us

Politika

Profesionalni Srbin Vladislav Dajković je porijeklom Malisor iz Klimenata, to je zapisao Andrija Jovićević, 1911. godine

Published

on

Piše: Miroslav Ćosović

Na današnji dan 1992. godine rođen je profesionalni Srbin Vladislav Dajković, osoba koja srbuje za pare, srbovanje mu je profesija.

VLADISLAV DAJKOVIĆ JAVNO SRBUJE, ZA PARE

Vladislav Dajković je kao i Marko Milačić (o kome sam pisao u tekstu MARKO MILAČIĆ JE NAJPRIJE PREZIRAO AMFILOHIJA: A onda je dobio pare da osnuje stranku, pa postao Srbin i pravoslavac), bio Crnogorac i ljevičar, a onda su on i Milačić poslije zakulisne igre, 2018. godine osnovali stranku infantilnog naziva – Prava Crna Gora, za koju su obezbijedili veliki novac, najmanje 500.000 € su koštale aktivnosti koje je ta stranka imala u prvim godinama postojanja. Nikada nijesu objasnili odakle im taj novac.

Lako nam je pretpostaviti ko im je dao novac – Moskva, Beograd ili Srpska crkva. Ili svi zajedno.

Za novac koji su dobili, Milačić i Dajković prodali su nacionalnost i sva svoja ideološka i politička  uvjerenja, bili su Crnogorci i ljevičari, a nakon što su dobili veliki novac za osnivanje stranke, postali su Srbi i pravoslavni vjernici.

Kao i Milačić, i Dajković je profesionalni Srbin, srbuje za novac, živi od srbovanja.

DAJKOVIĆ NAJAVLJIVAO DA ĆE BITI GRADONAČELNIK, POTOM SKRUŠENO UŠAO NA LISTU DF-a

Nakon što je Milačić izbacio Dajkovića iz stranke (Dajković kaže “na pravdi boga”), neko je nastavio da finansira Dajkovićeve aktivnosti, razumno naslućujemo – Vučić. Tako je Dajković bez trunke stida 14. jula 2021. na svom FB profilu objavio fotografiju sa ministrom vanjskih poslova Srbije Nikolom Selakovićem, fotografija je nastala u zgradi Vlade Srbije.

Po kom osnovu je Selaković tada primio Vladislava Dajkovića nije jasno, Dajković nije imao bilo kakvu funkciju, te je jasno da je on primljen kao profesionalni Srbin, osoba koja javno u medijima srbuje da bi kasnije od toga profitirao.

Ubrzo je postalo jasno zašto je Selaković u zgradi Vlade Srbije na kaficu primio Dajkovića, čovjeka bez ikakvih funkcija; dogovarali su osnivanje nove partije i u oktobru 2021. Dajković je osnovao stranku Slobodna Crna Gora, da bi zatim mnogo puta najavljivao da će biti gradonačelnik Podgorice, čemu se cijela Crna Gora slatko smijala.

Prije oktobarskih opštinskih izbora u Podgorici 2022. godine, Dajković je po direktivi iz Beograda uveden na DF-ovu listu, jer finansijeri u Beogradu nijesu dozvolili da Dajković samostalno izađe na izbore i raspe 0.5% glasova koje bi moguće osvojio.

IGOR JOVOVIĆ: “SAMO TREBA POGODITI CIFRU, BIĆE ON ŠTA GOD”

Aktuelno je 3. februara 2021. u članku ”Jovović: Biće Vladislav Dajković šta god, samo treba pogoditi cifru” prenijelo FB objavu Igora Jovovića, ovo je on napisao: “Sjećam se kada je borac za pravdu Vladislav Dajković, tada zaposlen u Demosu, tražio predsjedniku stranke 500 eura za putovanje na seminar u Rusiju i dobio ih. U isto vrijeme, krijući od centrale, zvao je funkcionere budvanske opštine žaleći im se da nema novca da ode na seminar u Rusiju, a oni su mu izašli u susret i kupili kartu za ovo putovanje…Zaboravljena izjava koje se prisjećamo: E NEĆE MI GA SRBI MAHATI ZASTAVAMA OVUDA! Tako je sve počelo… Nekad liberal, a danas Dajko velikosrbin brani nasilnike koji maltretiraju građane jer su drugačije nacionalno i politički opredijeljeni… Samo treba pogoditi cifru, biće on šta god”, napisao je Jovović na Fejsbuku.

DAJKOVIĆ SE POZIVA NA NJEGOŠEVO SRPSTVO, A GORSKI VIJENAC NIJE NI ČITAO!

Dajković je bio Crnogorac koji je dobio novac da osnuje srpsku stranku i da postane Srbin. Koliko je lažno srpstvo Vladislava Dajkovića najbolje pokazuje njegovo citiranje Gorskog vijenca. Svakom crnogorskom Srbinu Gorski vijenac je takoreći važniji od Svetog Pisma jer je Petar II Njegoš prvi u Crnoj Gori (pod uticajem svog učitelja) počeo da glorifikuje Srbe i srpsku prošlost.

Portal Kodex je 13. marta 2021. objavio članak “Tvrd je orah voćka čudnovata, polomi ga al’ zube ne slomi”: Dajković lapsusom obilježio Njegoševe stihove sa video zapisom u kojem Dajković pogrešno citira svima poznate stihove iz Gorskog vijenca.

Jasno je da on nije ni čitao Gorski vijenac, ili ga je u školi na silu čitao, zbog ocjene, prije i nakon toga – nikada.

ANDRIJA JOVIĆEVIĆ JE 1911. ZAPISAO ODAKLE JE NA CEKLIN STIGAO PREDAK DAJKOVIĆA

Vladislav Dajković je iz plemena Ceklin, a Ceklinjanin Andrija Jovićević je 1911, objavio knjigu “Riječka nahija” u kojoj je na strani 399 naveo da su Dajkovići na Ceklin naselili (još u vrijeme Ivana Crnojevića) iz Klimenata. Jovićević je strogo zapisivao ono što su mu predstavnici bratstava govorili.

Dakle, Vladislav Dajković je porijeklom katolički Albanac iz Klimenata i na to treba da bude ponosan, niko mu nije bio u kategoriji srbalja – kmetova. Nekih 98 odsto Srba su oko 700 godina neprekidno bili kmetovi, prvo Nemanjićki, potom turski.  Dajkoviću su svi preci bili slobodni ljudi, naoružani ljudi uvijek spremni za rat.

Gospodinu Vladislavu Dajkoviću želimo srećan rođendan i da malo smanji neutoljivu žeđ za novcem koja ga vodi do toga da mora uvijek da bude pokorni poslušnik onih koji ga plaćaju. Šefu jedne partije to baš ne pristoji.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije