Connect with us

Politika

RADULOVIĆ: Ambasadorki Kuliš objašnjeni razlozi za opoziv

Published

on

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović kazao je da je tokom razgovora sa ambasadorkom Crne Gore u Njemačkoj Verom Kuliš imao priliku da joj objasni razloge za opoziv.

“Gospođa Kuliš je karijerni diplomata i imao sam priliku da joj objasnim razloge za opoziv, a dalja objašnjenja uslijediće od premijera na konsultacijama”, kazao je Radulović, tokom posjete Berlinu.

On je naglasio da mu je žao što se o toj temi govori u Berlinu pored brojnih drugih važnih pitanja.

“Ako napadnete komesara Varheljija onda je to šteta, ako neko ne govori strane jezike i sjedi u ambasadi i ne radi ništa, to šteti imidžu zemlje, i ako neko podržava jednu stranu ili drugu tokom političke kampanje, to jeste vrsta štete. Ovdje ne govorim o materijalnoj šteti već o etičkoj tački gledišta to je nešto što niko ne može da porekne”, kazao je Radulović.

On je naglasio da na osnovu zakona o vanjskim poslovima, propisano je 30 odsto političkih imenovanja u dipolomatskoj mreži, a sada je taj broj, kako je kazao, približno 60 odsto.

“Što je mnogo, mnogo je. Ne želim da kažem da politička imenovanja neće biti, jer Crna Gora je mala zemlja sa ograničenim resursima i uvijek ćemo imati potrebu da se oslonimo na akademce, istaknute političare i tako dalje, ali glavni zadatak Vlade je da smanji taj broj”, zaključio je šef diplomatije.

1 Comment

1 Komentar

  1. Maja

    15.01.2021. at 15:39

    Jadan li se mrčio se..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije