Connect with us

Politika

RADULOVIĆ: Podrška zdravstvenom sistemu visoko cijenjena

Published

on

Foto: twitter.com/djordjeradulo10

Podrška crnogorskom zdravstvenom sistemu, nabavka medicinskih sredstava i mogućnost dugoročne pomoći u obezbjeđivanju ekonomske stabilnosti, notirane su i visoko cijenjene u Crnoj Gori, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović u pismu najvišim zvaničnicima Evropske komisije (EK).

On je, u susret sjutrašnjem samitu lidera Evropske unije (EU), uputio pismo predsjednici EK Ursuli fon der Lajen, visokom predstavniku Unije za vanjsku politiku i bezbjednost Žozepu Borelju i evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju, o značaju nabavke određenih doza vakcina za Crnu Goru.

Radulović je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, zahvalio na dosadašnjoj pomoći koju su EU i njene članice pružile Crnoj Gori od izbijanja virusa početkom prošle godine.

„On je ocijenio da je nabavka medicinskih sredstava, podrška našem zdravstvenom sistemu, kao i mogućnost dugoročne pomoći u cilju obezbjeđivanja ekonomske stabilnosti, notirana i visoko cijenjena u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Radulović je u pismu istakao da bi distribucija vakcina Crnoj Gori bila još značajnija pomoć, imajući u vidu da država ima oko 600 hiljada stanovnika i da vakcinacija nije započeta iako su pripremljeni planovi i strategije.

On je pozdravio inicijativu Varheljija koja je pokrenuta sredinom decembra, sa ciljem da se u saradnji sa državama članicama EU obezbijedi početna doza odobrenih vakcina za Zapadni Balkan.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije