Connect with us

Politika

RADULOVIĆ: Sadržajna saradnja Crne Gore i Turske

Published

on

“Diplomatske odnose Crne Gore i Turske karakterišu intenzivan politički dijalog i sadržajna bilateralna saradnja”, ocijenjeno je u razgovoru ministara vanjskih poslova dvije države Đorđa Radulovića i Mevluta Čavušoglua.

Radulović je istakao da je važno uspostavljanje platformi koje će doprinijeti jačanju privredne i saradnje Crne Gore i Turske u turističkom sektoru.

On je te oblasti ocijenio kao ključne u vremenu ekonomskog oporavka u periodu pandemije.

„Sagovornici su se saglasili da postoji potencijal za dodatno unapređenje saradnje dvije zemlje, i da će počasni konzul Crne Gore u Turskoj, sa konzularnim okrugom u Antaliji, doprinijeti realizaciji aktivnosti koje će predstavljati pozitivan iskorak u tom pravcu“, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Čavušoglu i Radulović razgovarali su o učešću u regionalnim inicijativama, kao i o kandidaturama za upražnjena mjesta u tim tijelima.

Čavušoglu je naveo da je zadovoljan zbog najavljenog učešća Radulovića na “Antalijskom diplomatskom forumu”, koji predstavlja priliku za razmjenu mišljenja i iskustava u sferi diplomatije, politike i biznisa.

Navodi se da je u razgovoru istaknuta važnost kulturnih veza dvije zemlje, za čije unapređenje i promociju postoji puno potencijala.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije