Connect with us

Politika

RAKOVIĆ: Mandić 26. maja bio gost Porfirija

Published

on

Jedan od lidera Demokratskoga fronta (DF) Andrija Mandić je u 26. maja bio gost patrijarha Porfirija u Beogradu i tu je održan sastanak Mandića s članovima Sinoda, objavio je jutros istoričar iz Beograda Aleksandar Raković.

Raković navodi da je Mandić Profiriju i Sinodu, kazao da se “više nikada ne smiju dogoditi greške kakva je bila izbacivanje iz izvršne vlasti DF-a i ostalih članica koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’, jer im je na osnovu izborne pobjede pripadalo pravo da formiraju vladu”.

Raković je gostujući jutros na TV “Pink” još kazao da su “članovi Sinoda to veče upoznali Mandića s namjerom da do kraja trajanja zasijedanja Arhijerejskoga sabora bude potpisan Temeljni ugovor s Crnom Gorom.

Dan nakon Mandićevog sastanka sa Sinodom u Beogradu je bio crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, a iz SPC je saopšteno da je i povod njegovog dolaska bio potpisivanje Temeljnog ugovora.

Premijer je, međutim, predložio da se Ugovor potpiše 30. oktobra, ali je pojasnio da je na sastanku ostavio Porfiriju da sam izabere datum i napomenuo da se prvo tekst ugovora mora usvojiti na sjednici Vlade.

Optužio je Mandića da pitanje Temeljnog ugovora koristi kao izgovor za rušenje Vlade i da to radi u dosluhu sa onima koji stoje iza DF.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije