Connect with us

Politika

RAZLIČITI PROBLEMI: Šestoro ambasadora ne dolazi na konsultacije

Published

on

Prema saznanjima Antene M, na konsultacije koje sjutra treba da budu održane u Ministarstvu vanjskih poslova neće doći ambasadori: Nebojša Kaluđerović (SAD), Darko Pajović (Kina), Vera Kuliš (Njemačka), Ivan Ivanišević (Francuska), Sanja Vlahović (Italija) i Miodrag Vlahović (Sveta Stolica).

Razlozi nedolaska šestoro ambasadora su, tvrde izvori Antene M, različiti – od zdravstvenih, do problema sa avio linijama, zakomplikovanih epidemiološkim mjerama, zbog kojih mnoge države pooštravaju režim putovanja.

Ministarstvo vanjskih poslova i premijer Krivokapić izazvali su pravu buru u crnogorskoj javnosti ocjenom da su pojedini ambasadori radili na štetu državnih interesa, a onda i direktivom da svi šefovi DKP kupe kartu “u jednom pravcu” i pojave se 18. januara u Podgorici.

Predsjednik države odbio je da potpiše Vladin opoziv osam crnogorskih ambasadora. Milo Đukanović je svoje odbijanje utemeljio, između ostalog, na izostalom obrazloženju opoziva i nepoštovanju profesionalnog i ljudskog digniteta naših diplomata.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović najavio je da će sa ambasadorima razgovarati i izjave o njihovom radu objasniti i predsjednik Vlade.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije