Connect with us

Politika

REAGOVANJE VLADE: Đukanović bi da sa sebe skine odgovornost

Published

on

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović očigledno smatra da bi sebe trebalo da amnestira odgovornosti u slučaju nabavke vakcina, što jasno govori o njegovom odnosu prema građanima Crne Gore, ocijenjeno je u reagovanju Vlade Crne Gore.

Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore saopštila je juče da Đukanović ni na koji način nije mogao biti uključen u proces nabavke vakcine, jer to nije njegova ustavna nadležnost.

“Dok predsjednik države Crne Gore sa sebe skida odgovornost i poziva se na Ustav, a pritom neosnovano proziva ministraku zdravlja, želimo da mu poručimo da tokom pandemije, što se može vidjeti u cijelom svijetu, ne bi trebalo da bude primarno važna podjela nadležnosti, već se u aktivnost borbe za očuvanje zdravlja građana, pored resornih ministarstava, uključuju predsjednici država, monarsi i cjelokupni raspoloživi administrativni, ljudski, finansijski i ostali kapaciteti i autoriteti. Gospodin Đukanović, očigledno smatra da sebe treba da amnestira te odgovornosti, što jasno govori o njegovom odnosu prema građanima Crne Gore”, saopštila je Vlada.

Ponavljaju da svaka donacija fizičkih ili pravnih lica, kada je riječ o vakcinama, direktno ugrožava pregovore sa proizvođačima i vladama drugih zemalja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije