Connect with us

Politika

REAKCIJA CRNOGORSKIH ORGANIZACIJA: Gore i crnje vlasti nije bilo

Published

on

Crnogorske patriotske organizacije pozvali su Vladu Crne Gore da učine nešto povodom napada na Crnogorce, a koji su učestali nakon parlamentarnih izbora kada je došla “sloboda”.

“U dva dana u Nikšiću dogodila su se tri napada na Crnogorce/ke, reagovanja od nadležnih apostola nema, jer očito njima to odgovara uz prigodan slogan za njih: ‘Isprovociraćemo socijalnu kataklizmu i otvoriti vrata Luciferu’”, saopštili su iz nevladine organizacije “Crnogorski obraz”. “Ko je Lucifer, i za kog Lucifera se priprema predaja slobodarskog Crnogorskog Nikšića.”

Oni tvrde da su se nedavni napade na predsjednicu nikšićkog odbora Liberalne partije, napad na momaka od 20 godina, takođe napadnutog u Nikšiću, na vratima ulaza zgrade u kojoj živi dogodili zato što su Crnogorci.

“Reagovanja nadležnih apostolata nema, jer da se radi, možda o njihovim pristalicama, ne smijemo ni pomisliti kakva bi reakcija apostolata bila. Nikšićani su sada prepušteni sami sebi, no se nadamo da će doći do neke vrste reagovanja nadležnih, mada nešto im i nevjerujemo”, ističu u saopštenju.

Iz nevladine organizacija Montenegro International (MI) su u pismu premijeru Zdravku Krivokapiću, potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću i predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, postavili pitanja, na koja, kako kažu, moraju odgovoriti “bar samim sebi”.

“Je li ovo demokratija koju ste obećali – Teror jednog poslaničkog mandata više nastalog na manipulaciji glasača URA-e? Je li to osvježenje koje ste najavili – recikliranje klero-fašističke agende u društveno prihvatljivom pakovanju nalik SNS-u koji sponzoriše vaše predizborne aktivnosti u Nikšiću? Je li to vladavina prava za koju se borite i zalažete – dok nehajno i trapavo u svojoj razluđenosti gazite Ustav i sve pravne akte ove Države? Je li ovo razlog da budemo relaksirani – dok finansirate polu-pismene vandale da čuvaju vaše ilegalne instalacije postavljene u čast zlotočivog Rista Radovića kletvotvorca? Jesu li ovo pobjede a ne podjele – dok dijelite Nikšić?”, upitali su iz MI.

Ocijenili su da su aktivnosti Vlade, koordinisane iz raznih centara moći “i agresivne umiruće nemoći”, otvoreno neprijateljstvo prema Crnoj Gori kao građanskoj, multietničkoj, multikulturalnoj, antifašističkoj državi.

“Zar zaista mislite da ćete u tome uspjeti? Na ovo pitanje će vam odgovor dati upravo Nikšić taman kao što je i Cetinje prije neki dan. Daće vam ga osmijeh Ljubov, poezija Vitova, pjesme Miladina. Kazniće vas svi oni glasači koje ste uspijeli da navučete na tanak led, jednom, ali nikada više. A uz Nikšić i sva Crna Gora od koje pokušavate da napravitu goru crnu. A gore je i crnje od vlasti pod vama još bilo nije”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije