Connect with us

Politika

REKONSTRUKCIJA: Demokratama i Uri nije do fotelja i funkcija

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić nastavio je konsultacije s predstavnicima parlamentarne većine o rekonstrukciji njegove vlade. Poslanik Demokrata Boris Bogdanović nakon sastanka rekao je da premijer i 38 poslanika vladajuće parlamentarne većine podržavaju rekonstrukciju Vlade. Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kaže da bi priču o foteljama trebalo ostaviti za drugu priliku, te da je rekonstrukcija vlade moguća samo na ekspertsko-nestranačkom modelu na kome već postoji

Bogdanović je, naime, kazao da Demokrate, tokom sastanka sa premijerom, nijesu razgovarali o pozicijama u Vladi, zato što čekaju da im on predloži svoje viđenje rekonstruisane Vlade.

“Još nijesmo došli do te faze. Očekujemo da ćemo u nastavku pregovaračkog procesa o tome razgovarati”, kazao je Bogdanović.

On je kazao da su Demokrate poručile Krivokapiću da “nijesu zaljubljene ni u jednu funkciju”, ali da su spremni da predlože kandidate, tamo gdje “procijene da je potrebno”.

“Poručili smo da je dovoljno da Demokratama, nakon eventualnog kandidovanja, Krivokapić kaže da kandidat ne odgovara profilu rekonstruisane Vlade kakvu je zamislio. Mi smo spremni istog trenutka da povučemo takvu kandidaturu”, rekao je Bogdanović.

On je kazao i da još nijesu razgovarali o strukturi Vlade.

Konatar: Prije rekonstrukcije, Tužilački savjet

Sa druge strane, Konatar navodi da URA insistira da prije svake priče o rekonstrukciji vlade tema mora biti izglasavanje Tužilačkog savjeta.

“Za GP URA, platformu Crno na bijelo prioritet je izglasavanje Tužilačkog savjeta”, kazao je Konatar.

Istakao je da su juče svjedočili izražavanju liste želja drugih partija većine, te da je to legitimno.

“Vlada funkcioniše. Ura je uradila sve da vlada funkcioniše. Uradila je sve da bolje radi, nijesmo razmišljali o foteljama”, rekao je Konatar.

Pavićević: Nije momenat za izbore

Srđan Pavićević iz Civisa rekao je da je premijeru saopštio da izbori u ovom trenutku nijesu pravo rješenje i da bi bilo preuranjeno.

U Civisu ne smatraju da ekspert ne treba da bude član neke partije i da ih takav stav dijeli od Ure.

Podsjećamo, premijer se juče sastao sa dijelom parlamentarne većine iz koje je saopšteno, između ostalog, da je Crnoj Gori potrebna jaka vlada, ali da su u slučaju da do dogovora ne dođe, i izbori u igri.

Čuli su se prijedlozi da se rekonstrukcija obavi prije usvajanja budžeta, ali i da mjesto potpredsjednika Vlade za demokratsku tranziciju, koje bi objedinilo sektor bezbjednosti, tužilački i pravosudni, pripadne lideru PzP-a Nebojši Medojeviću.

Lekić: Neophodan ozbiljan zaokret

Miodrag Lekić poručio da je neophodna rekonstukcija metode rada i da se upostavi odnos između Vlade i parlamentarne većine.

“Neophodan je ozbiljan zaokret i Demos će dati svoj doprinos u tome”, kazao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije