Connect with us

Politika

Rekonstruktivno orgijanje

Published

on

piše: Željko Vukmirović

Ništa od rekonstrukcije Vlade u junu. To je ionako bila tek prsla fora ovih iz ostataka Demokratskog fronta. Probni balon, akcijski popust, rasprodaja dokazivanja moći. Bijedan privid.

Sve je ispalo samo prečica za širom otvorena vrata za nove političke orgije. A tu su već “oslobodioci” neprikosnovena populacija. Uostalom, iznjedreni pod okriljem srpske crkve za kojom se vuku optužbe za razne seksualne delikte, nema naročitog iznenađenja. Jednom eksperti, vazda eksperti.

Činjenično, već su nam po životima protutnjala razna orgijanja. Imali smo prvo šovinističko orgijanje, pa iskusno četničko orgijanje, pa lagani prelaz na fašističko orgijanje, onda malo policijsko orgijanje…Praktično, može se reći da smo već preživjeli razne verzije političkog razvratnog ponašanja.

Samim tim, jedno rekonstruktivno orgijanje može da sačeka novembar.

A i što bi radili cijelo ljeto? Posebno ovi likovi iz raspadujućih partija. Ionako je u igri jedino važeće pitanje samo ko se više raspada. Mrtva trka.

Čak je i po koaliciji sarkastičnog imena Za budućnost Crne Gore nastala gužva. Kao da im je malo muke oko uhljebljenja i namicanja solventnosti, sad su suočeni i sa podjelom oko ekstremnog i mekog putinizma. I ta je žurka u punom jeku. Zato, ljeto sa ugodnim egzistencijalnim prioritetima se nameće kao daleko bolja opcija od te smišljotine sa rekonstrukcijom Vlade.

Demokrate su, naravno, besprizorni orgijaši. Ukratko, eminencije političkog orgijanja. Tamo je sada jedini problem ko će od njih prije da stigne do članstva PES-a. Njihove vizije orgijaških devijacija nadmašuju sve do sada poznate i uvažene devijacije u političkom ponašanju. U prevodu, ova amorfna grupacija nestaje pod teretom sopstvenih nepodopština.

A Spajke? Ionako ogrezao u političkom orgijanju nema nikakvih problema sa “zaustavnim vremenom” do novembra. A onda će već jedna zimska rekonstrukcija biti savršena za obećanje novog proljeća. Bar je sve to sa obećanjima za njega plitak potok.

Kod nevoljnih učesnika ovih orgija, građana Crne Gore, stanje je nepromjenjeno.

I niko ih se neće sjetiti kad ostanu trudni.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije