Connect with us

Politika

Saradnička posla

Published

on

piše: Željko Vukmirović

Ne postoji tako servilna politička koalicija kao što je Demokratski front. Prema svojoj snishodljivosti i poslušnosti mogu se smatrati za “grande campione”. Doduše, takvi “saradnici” su prepoznati u istoriji Crne Gore. Stalno je bilo tih koji su nas gnjavili i uznemiravali, oštetili prilično, uzimali neki svoj dio koji su nasilnom improvizacijom smatrali da im pripada, ubijali nas na razne načine, u pojam ponajviše. Ukratko, saradnička posla.

I eto ti Demokratskog fronta kako blokira crnogorske saobraćajnice na dan ruske invazije na Ukrajinu. I eto ti podrške snađenom Vučiću dok ga obliva hladan znoj i dok ne pušta ni stolicu Zapada ni stolicu Rusije u koje je tako pragmatično zasjeo.

A DF nastupa, kao prva linija odbrane u izvršnoj destabilizaciji Crne Gore, kreće u uslužnu projekciju predstave kako je ovaj svijet malo mjesto i kako nam nekakav eventualni sukob kuca na vrata. A oni? Oni su tu samo malo da saradnički poguraju proces. I da “objasne” kako stoje stvari. I sve o tome što je izdaja. Uz laganu preformulaciju. Zamjena teza je bar za njih mačji kašalj. Kao provjerene gubitnike. Uostalom, uspješan rad jedne desničarske stranke pod granatama je idealna kombinacija. Pa, je li to rat na istoku Ukrajine i pragu Evrope ili dogovori u Vili Bokeljka ili orden  za Milančeta ili okupljanje na Persinoj stanici u Beranselu…svako prema svojim mogućnostima.

DF je zaglavio na periferiji.

Njihova poniznost i uslužnost u ritualnoj podršci desničarskoj politici je totalno minorna stvar. Sa sve proizvodnjom nemira. Čak su i presmiješni u svojoj uobrazilji. No, to je ta stvar koja ide uz poslušnost.

Sad je sve, kao, slučajno. I invazija Rusije i prejadno sakrivena saradnja Srbije. A i najavljena posjeta Patruševa. Kao i blokada Crne Gore.

To se samo podudara, a?

Saradnička posla.

Aktuelno

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije