Connect with us

Politika

ŠĆEPANOVIĆ: Rasprava o tužilačkim zakonima izrugivanje demokratiji

Published

on

Javna rasprava o izmjenama Zakona o državnom tužilaštvu zakazana je u cilju podilaženja Demokratskom frontu (DF) i predstavlja izrugivanje demokratiji, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista Marta Šćepanović.

Ona je kazala da je svakom jasno da je taj akt pisan samo iz razloga smjene specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

Šćepanović je ocijenila da je javna rasprava o zakonskom rješenju za smjenu Katnića, osmišljena da se formalno sprovede izmjenama tužilačkog zakona, protekla fingiranjem učešća javnosti, uz odsustvo većeg dijela civilnog sektora.

„Ova ujdurma, zakazana u posljednjem trenutku, forme a ne suštine radi, u cilju podilaženja DF-u, zaista je izrugivanje demokratiji, ali i potcjenjivanje javnosti“, dodala je Šćepanović.

Ona je navela da je, iako se Evropska komisija i Venecijanska komisija (VK) još nijesu izjasnile o navedenom aktu, potpredsjednik Vlade opet saopštio grubu neistinu da je riječ o rješenju koje je u skladu sa mišljenjem VK.

„Uslijedilo je terciranje iz (ne)vladinog sektora da mišljenje VK ipak ne treba doživljavati kao “sveto pismo“. I to sve naočigled prisutnih ambasadora“, rekla je Šćepanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije