Connect with us

Politika

SD BUDVA: Lokalna vlast još nije formirana, funkcija uvijek malo

Published

on

Ilustracija: sdcg.me

Duže od četiri mjeseca, uprkos gotovo dvotrećinskoj većini koju su partije nove parlamentarne većine osvojile na lokalnim izborima, opština Budva još uvijek nema formiranu lokalnu vlast – saopštile su Socijaldemokrate Budva,

Na ovaj način je, kako ocjenjuju, u potpunosti ogoljena gramzivost nove vlasti koja, uprkos tome sto u lokalnom budvanskom parlamentu ima ubjedljivu većinu, ne može da postigne dogovor.

– Izgleda da, koliko god glasova osvojili, funkcija je uvijek malo.

– Osim Demokrata, koje od samog starta “zatežu” pregovore, imamo situaciju da su se, unutar koalicije ZBCG, valjda po uzoru na premijera Krivokapića, od DF-a izdvojile SNP, PZP i PCG koje, gle čuda, imaju svoje zahtjeve. Naravno, ne programske prirode, vec isključivo u vezi sa raspodjelom vlasti “po dubini”. Jagma je, kako reče prvi tobdžija Budve, za foteljama – navode iz SD-a.

Saopštili su da ništa manju odgovornost nema ni budvanska URA čija, kako ocjenjuju,  tadašnja odbornica, a današnja poslanica je, sve vrijeme se prenemažući i jadikujući nad fašizmom i kleronacionalizmom budvanske vlasti, svaki put uredno dizala ruku kako bi tu istu vlast održala.

– Kao što, uostalom, sad radi u državnom Parlamentu. No, nakon izbora, dotadašnji koalicioni partneri sa lokala, a novi sa državnog nivoa, jasno su joj stavili do znanja šta misle o njenoj partiji – da je nepotrebna.

I tako, nakon 4 godine, budvanski vašar se nastavlja. A mi gledamo i pitamo se da li će iduće topovsko đule Bata Carevića biti neki od njegovih koalicionih partnera – zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije