Connect with us

Politika

SD: Krivokapić i Abazović nastavljaju da brukaju Crnu Goru

Published

on

Foto: SD

Socijaldemokrate su saopštile da je rijaliti šou u kojem je nova Vlada Crne Gore ponovo u glavnoj ulozi juče dobio svoj nastavak.

“Premijer je, kako rekoše iz njegovog kabineta, u privatnom neobaveznom razgovoru onako usputno i opet tajno, u maniru odanog poštovaoca lika i djela osuđenih ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović čestitao neustavni praznik! Razumijemo da Krivokapić i Abazović moraju da zasluže povjerenje četničkog vojvode Andrije Mandića zahvaljujući čijim glsovima su i izabrani, ali nezavisno od toga ne prestajemo da se pitamo do kad ce predstavnici rijaliti Vlade da nastave da brukaju Crnu Goru i njene građane u domaćim i međunarodnim okvirima? To što sebe brukaju, najmanje nam je važno”, ističu iz ove stranke.

“Tako na primjer potpredsjednik Dritan Abazović, u želji da gasi neviđeni diplomatski požar koji je izazvao njegov šef Zdravko Krivokapić ustvrdi da se zvanična politika Vlade vodi preko zvaničnih kanala komunikacije. Što samo po sebi ne bi bilo čudno da to nije saopštio nezvanično, preko svog tviter profila, i to u nediplomatskoj prepisci sa lažnim tviter nalogom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića”, navode iz SD-a.

Kako su naglasili, jedino gore od diplomatskog skandala koji su juče izazvali je Krivokapićevo i Abazovićevo pravdanje.

“Ovim putem premijeru Zdravku Krivokapiću ponovo sugerišemo da, od momenta otkako je izabran na tu funkciju, ne može privatno činiti jedno, a kao predsjednik Vlade drugo. To se zove odgovornost prema državi i funkciji koju obavljate. Prošlo je vrijeme, gospodine Krivokapiću, kad ste privatno mogli da dočekujete četničke velikane i osuđene teroriste. Danas ste, nažalost građanske i sekularne Crne Gore, Vi njen premijer. Krajnje je vrijeme da u skladu sa tim počnete i da se ponašate”, saopštili su oni.

Vjeruju da je nakon svega mjesec dana rada nove Vlade svima, a posebno međunarodnoj zajednici jasno da imaju posla sa nezobiljnom klerikalnom kameleonskom družinom, “koja ugrožava temeljne vrijednosti savremene evropske Crne Gore, okrenute ka civilizovanim evropskim i evroatlantskim zapadnim vrijednostima, čemu su najveća prijetnja upravo Krivokapić, Mandić, Milačić, Abazović i ostali, koji neposredno učestvuju u Vladi, ili je u Parlamentu podržavaju”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije