Connect with us

Politika

SD: URA ima sigurno mjesto u istoriji izdaje Crne Gore

Published

on

Građanski pokret URA obezbijedio je sigurno mjesto u istoriji crnogorske izdaje, a prijavom protiv Adnana Čirgića ta politička partija nastavila je da se ponižava, ocijenile su Socijaldemokrate.

“Podnosenjem prijave protiv jednog od najuglednijih crnogorskih filologa Adnana Čirgića, URA još jednom dokazala da je obezbijedila sigurno mjesto u istoriji crnogorske izdaje”, saopštio je SD.

Pokušaj zastrašivanja onih koji su dokazani protivnici negiranja crnogorskog jezika, kulture i identiteta je, navodi SD, najnovija potvrda da ova “navodno građanska partija nastavlja da pruža presudan doprinos klerikalizaciji koja svakim danom sve više uzima maha”.

“Nakon naših kulturno istorijskih dobara, koja su zahvaljujući ‘crnogorskim’ glasovima GP URA predati drugoj državi, izgleda da je u kuhinja ‘srpskog sveta’ sebi i svojim izvršiocima postavila novi cilj – da pokuša duhovno da osiromaši našu državu, kako bi od nje napravili državu ljušturu – bez suštine. Za takve, nečasne rabote ne sude glasači, nego istorija”, kažu iz SD-a.

Građanska i samosvjesna Crna Gora je, navode, izdržala i veće i ozbiljnije protivnike, pa će i ove političke šarlatane: “Dalje ruke od Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, koji služi na ponos emancipovanoj Crnoj Gori”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije