Connect with us

Politika

SDP: Abazović da kaže da li funkcioneri Srbije utiču na nikšićke izbore

Published

on

Foto: SDP

Iz Socijaldemokratske partije pozvali su potpredsjednika Vlade i koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića da informiše javnost o tačnosti medijskih informacija o učešću funkcionera Srbije u izbornom procesu u Nikšiću.

Član Glavnog odbora SDP-a, Bojan Zeković podsjetio je da su mediji prije par dana izvijestili o boravku partijskih fukcionera SNS-a i bezbjednosno interesantnih osoba iz Srbije u Nikšiću, dok su juče policijski službenici na granici zaustavili i oduzeli novac od funkcionera SNS-a, koje mediji označajavaju kao osobe za prljave poslove predsjednika Srbije.

Zeković je naveo da je nepotrebno objašnjavati potrebu da javnost bude obaviještena o eventualnim pokušajima druge države da određuje vlast i u Nikšiću, te da ukoliko su medijski navodi tačni, kako on kaže, imamo otvoreno podrivanje ustavnog poretka, sada i neskriveni pokušaj da nam iz komšiluka određuju vlast u Crnoj Gori.

On dodaje da ukoliko funkcioneri SNS-a u Nikšić sa novcem dolaze nevezano od izbora, Abazović bi trebalo da “relaksira” javnost i obavijestiti da je nosilac liste DF-a, njegov izbor za direktora ANB-a, sve provjerio i da nećemo imati nezakonitosti u izbornom procesu.

U oba slučaja javnost mora od koordinatora bezbjednosnih službi Crne Gore biti obaviještena o aktivnostima naših državnih organa i osnovanosti ovih prijetnji.

Vlada koja je formirana u manastiru uz posredovanje Srpske pravoslavne crkve, a koja crkva je prema tvrdnjama lidera vaše koalicione vlasti imala presudan uticaj u izbornom procesu, ima posebnu obavezu da pokaže da nije ekspozitura SNS-a u Crnoj Gori, da nije marionetska, već i suštinski Vlada Crne Gore- naveo je Zeković.

On smatra da posebnu obavezu ima Abazović koji, kako Zeković kaže, glasove nije dobio kao Vulinov vojnik već na tvrdnjama da Crnu Goru ugrožavaju “dvije struje: prva klero-nacionalistička struja, koja negira Crnu Goru i druga kompromitovana vlast koja se čuva anahronim metodama”

„Nadam se da nam kao i za istorijsko i kulturno blago – simbole našeg trajanja čijeg vlasništva ste lišili državu, nećete objasniti “ne bojte se, neće ponijeti Nikšić u Srbiju”, zaključio je Zeković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije