Connect with us

Politika

SEKULOVIĆ: Damjanović pošten policajac, ne bih o Vukšiću

Published

on

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da je Veska Damjanovića za v.d. direktora Uprave policije preporučilo više stvari, prije svega to da se, kako je rekao, radi o poštenom policajcu i profesionalcu.

“Zakon je obavezivao da se za v.d. direktora imenuje neko od pomoćnika direktora Uprave policije. To je jedna međufaza, ko će biti novi direktor, vidjećemo. Od Damjanovića se očekuje da radi profesionalno i odgovorno “, rekao je Sekulović u Jutarnjem programu RTCG.

On je rekao da je bilo prirodno da dođe do kadrovskih i personalnih promjena u jednom dijelu menadžmenta.

Sekulović je pozvao sve profesionalce da se jave na konkurs za izbor direktora Uprave policije, ističući da bi bilo dobro da kandidata bude više.

– Lično mogu da garantujem da kandidati koji ne budu izabrani za direktora, neće trpjeti nikakav vid revanšizma – poručio je Sekulović.

Sekulović je rekao da operativna nezavisnost Uprave policije mora postojati prilikom integracije sa MUP-om.

“Integracija Uprave policije i MUP-a ne znači da ministar postaje primarni policajac”,  naveo je on.

Komentarišući kritike na račun izbora Dejana Vukšića za v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Sekulović je rekao da nema tog kandidata oko koga će se svi saglasiti da je idealan.

“Ne bih dublje ulazio u karakteristike kandidatra. Ni samom premijeru, niti Vladi, ni meni personalno ne smeta kritički odnos javnosti”,  istakao je Sekulović.

Sekulović je rekao da u instutucionalnom smislu ne može da komentariše to što je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović sada savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Na pitanje hoće li se istrajati da Svetozar Marović bude izručen, Sekulović je odgovorio: “Apsolutno da”.

“To je moralno i etičko pitanje i to je pitanje državnog digniteta. Vjerujem da ćete zvanične informacije imati brzo, da će nadležni ministar reagovati brzo i očekujem da će, kada premijer bude u posjeti Beogradu, to pitanje biti visoko na agenda”, istakao je Sekulović.

On je ponovio da je jedan od Vladinih ciljeva nulta tolerancija na korupciju.

“Depolitizovana policija, tužilaštvo puno povjera je cilj. Ne smiju se zatvarati oči prema onom što se dešavalo. Nama treba pravda, ne osveta. Nema zaštićenih”,  poručio je Sekulović.

Komentarišući izbor njegovih savjetnika i pojedine komentare da se radi o osobama bez stručnih referenci, Sekulović je rekao da nije saglasan sa tim stavom.

“Gospodin Miljanić je završio fakultet za bezbjednost u Skoplju i u policijskoj karijeri je dostigao sami vrh. Milošević je završio matični fakultet. To su ljudi koji imaju stručne reference”, poručio je Sekulović.

Sekulović je apelovao na građane da čuvaju mir, toleranciju i poštovanje.

“Samo zajedno i u slozi možemo da gradimo našu kuću koja se zove Crna Gora “, poručio je Sekulović.

Komentarišući političku scenu u Crnoj Gori, Sekulović je, kao analitičar, rekao da se mora pronaći snage za novu energiju.

“ Samo solidarni, izvlačeći jedni iz drugih maksimum dobra možemo da izdržimo i ovakve krize i da relativno brzo iz nje izađemo i to jači”, zaključio je Sekulović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije