Connect with us

Društvo

SEKULOVIĆ: Problem sa vozilima biće riješen, DPS zlonamjeran

Published

on

Problem sa službenim automobilima Uprave policije biće rijšene, a relevantna istraživanja govore o porastu povjerenja u rad policije, naveo je ministar unutrađnjih poslova Sergej Sekulović u reagovanju na izjavu Borisa Muratovića, člana Izvršnog odbora DPS-a.

Sekulović kaže da je u saopštenju DPS-a sadržano nekoliko zlonamjernih konstatacija.

“Gospodine Muratoviću, nije resorni ministar kriv što je prije tri godine sklopljen ovakav ugovor, još manje što ste radi političkih kalkulacija izdvojili Upravu policije u samostalan organ, koji, zbog pojašnjenja građankama i građanima Crne Gore, podrazumijeva da Uprava policije ima samostalan budžet i kadrovsku politiku”, poručuje Sekulović.

Tačno je, kako dodaje, da problem postoji i on će biti riješen.

“Nije, međutim, tačno da sam uticao na nadležne organe, već naprotiv, ohrabrivao ih na autonomno djelovanje. To je svakom dobronamjernom jasno, mada me ne čudi da vam je to teško da shvatite”, navodi Sekulović.

Osim samostalnosti i nezavisnosti rada određenih državnih organa, mora se, kako poručuje ministar, poštovati i pretpostavka nevinosti.

“Relevantna istraživanja govore o porastu povjerenja u rad policije, iako znam da vas to ne raduje. Naprotiv, znam i osjećam, da vas to boli. Savjetujem vam da date doprinos daljem jačanju povjerenja i ostavite se dječijih saopštenja”, zaključio je Sekulović.

2 Comments

2 Komentara

  1. Valter

    29.05.2021. at 16:14

    Dobar svetosavac

  2. milović

    29.05.2021. at 16:43

    Koji je ovo “penal” i foler?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije