Povežite se sa nama

Politika

SINOĆ ODRŽAN SASTANAK: Vladajuća većina još bez dogovora o odlaganju izbora

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vladajuća koalicija nije se usaglasila o usvajanju dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi. Na sastanku koji je održan sinoć u Podgorici, prema nezvaničnim saznanjima Portala RTCG iz sve tri koalicije vladajućeg saveza, nije bilo saglasnosti da se podrže predložene dopune zakona kojima se otvara put za odlaganje predstojećih lokalnih izbora u tri opštine, pa je nakon sinoćnjeg sastanka najizvjesnije povlačenje predloga zakona

Dio koalicije predlagao je bojkot izbora ako predsjednik države Milo Đukanović odbije da ih odloži, ali je to odbijeno, uz obrazloženje da vlast ne može da bojkotuje izbore.

Ostavljen je prostor da se desi preokret tokom sjutrašnjeg dana i da se vladajuća koalicija usaglasi o ovom pitanju, ali kako sada stvari stoje dogovor nije na dohvat ruke.

Predsjednik države Milo Đukanović raspisao je lokalne izbore u Petnjici, Cetinju i Mojkovcu za 5. decembar, i poručuje da ih neće odložiti čak iako Skupština usvoji dopune Zakona o lokalnoj samoupravi.

Pravni eksperti su različitog mišljenja po ovom pitanju, pa tako pojedini pravnici, u prvom redu prof. dr Blagota Mitrić, smatraju da ima osnova za odlaganje lokalnih izbora.

S druge strane, prof.dr Đorđije Blažić kazao je da postoje ozbiljne rezerve prema namjeri skupštinske većine da se usvajanjem ovog zakona odlože izbori nakon sto ih je raspisao šef države.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije