Connect with us

Politika

SKUPŠTINA: Za plate poslanicima 1,3 miliona eura

Published

on

Skupština Crne Gore je u prvih 11 mjeseci prošle godine za neto plate poslanicima isplatila oko 1,3 miliona eura.

Iz Skupštine su agenciji MINA kazali da je poslanička plata u prošloj godini bila 1,4 hiljade eura, sa početnim procentom minulog staža, od 0,5 odsto.

„Iz državnog budžeta za zarade poslanika za 2020. godinu, zaključno sa novembrom u neto iznosu izdvojeno je 1,3 miliona eura“, kazali su iz parlamenta.

Kako su naveli, od 1. januara do 1. decembra, po osnovu dnevnica i putnih troškova za dolazak na skupštinska zasijedanja, poslanicima je isplaćeno 147,8 hiljada eura.

Pravo na upotrebu službenog vozila imaju predsjednik radnog tijela, zavisno od toga da li Skupština raspolaže dovoljnim brojem vozila, ovlašćeno lice koje odredi predsjednik poslaničkog kluba, za potrebe kluba, kao i zaposleni u Službi Skupštine.

Shodno Internom pravilu o utvrđivanju novčanog iznosa namijenjenog za troškove goriva za službena vozila, korisnicima službenih automobila u Skupštini određuju se novčani iznosi dozvoljene mjesečne potrošnje goriva u rasponu od 120 do 200 eura.

Kako su kazali iz Skupštine, od 1. januara do 30. novembra prošle godine, za gorivo je utrošeno oko 23,3 hiljade eura.

Iz Skupštine su kazali da je u 2020. godini plaćeni smještaj u Podgorici koristilo 12 poslanika.

„Skupština je u protekloj godini na ime smještaja poslanika u zemlji uplatila sredstva u iznosu od 3,6 hiljada eura”, kazali su iz parlamenta.

Poslanicima je, tokom prošle godine, za službena putovanja u inostranstvo, isplaćeno skoro 25 hiljada eura.

Najviše novca na službena putovanja potrošio je Ivan Brajović, preko pet hiljada eura, Predrag Sekulić potrošio je oko 3,3 hiljade, Genci Nimanbegu oko 3,1 hiljadu, Aleksandar Damjanović oko 2,5 hiljada, dok je Miodrag Vuković potrošio oko 1,8 hiljada.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije