Connect with us

Politika

Spajke, čovjek kojeg nema

Published

on

piše: Željko Vukmirović

Ne ide Jakovu nikako. Maleri ga stalno sapliću. Od traljavog obezbjeđenja do katoličkih sveštenika koji nisu tolerantni prema bilo kakvom političkom defileu u njihovim crkvama.

Još kada navale pitanja o čuvenoj VAR sobi i njegovoj ulozi u projektu ustoličenja srpskog popa u crnogorskom manastiru, baksuzluk nikako da mu se skine s vrata. Uz to, onih isposlovanih 450 eura minimalne zarade koje tako pobjednički ističe njegova Evropa sad izgleda da nezaustavljivo stižu do neminovne spoznaje prema kojoj sadržaj jedne kese iz prodavnice sa par osnovnih prehrambenih proizvoda pada pred realnim pitanjem – koga vi folirate?

Ili bi možda i tim povodom poželio da se još jednom opravda riječima – “šta sam ja kao ministar ekonomskog razvoja mogao baš pretjerano da budem umiješan…”.

Ono što je očigledno je da kampanja Jakova Milatovića ponajprije ističe tek isprazne priče o nekakvim njegovim zaslugama koje nikog živog nisu ni očešale u prolazu.

Najočiglednije od svega je što cijeloj predizbornoj priči političke stranke Pokret Evropa sad ponajviše nedostaje objašnjenje o tome što se dogodilo sa prvozamišljenim kandidatom za predsjednika, Milojkom Spajićem. Nema ga nigdje. O njemu, zna se samo da je posljednje što je uradio bilo da je za predsjedničkog kandidata uspio da izgura svog dojučerašnjeg saborca Jakova. Lukavo, a? A onda je nestao. Bez traga i glasa. I postao Spajke, čovjek kojeg nema. Zli jezici vjeruju da ga je sustigla sudbina političkog praoca Zdravka Krivokapića. Ukratko, izbrisan. Jedan s freske, drugi iz kampanje.

I u tome je štos. Politička eliminacija ne poznaje naročita pravila. A mitovi o prljavoj igri ispostavlja se da baš i nisu toliko mitovi. Baš kao što ni političke ambicije nisu samo tek tamo neke ambicije. Jakov se zaglavio u svojoj omiljenoj jezičkoj poštapalici – “tu negdje”. Spajke se samo prošetao. Neki kažu da su ga vidjeli na kafi, neki kažu da je stajao u redu za čekiranje karata na letu Dubrovnik – Los Anđeles. Neki kažu da je dužina vijeka ustanovljene laži precjenjena stvar. Neki tvrde da to sa lažima uvijek može bolje.

I da je to živa istina.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije