Connect with us

Politika

SRPSKI AUTOKRATA I NJEGOV AMERIČKI PARTNER RAZOTKRIVENI: Vučić i Hil po ruskim notama igraju za ’’srpski svet’’ i haos u regionu!

Published

on

Srpski autokrata sa velikodržavnim tendencijama Aleksandar Vučić i njegov putinistički režim, nakon što su proteklih dana učinili sve da podstaknu eskalaciju krize na Kosovu, potpuno su se razotkrili kao glavni faktor nestabilnosti u regionu.

Vučić, potpomognut njegovim najnovijim glavnim, čovjekom u vladi, moskovskim aparatčikom Ivicom Dačićem, uz neizostavnu podršku malevolentne svetosavske sekte (SS), poznate i kao SPC, otvorio je proteklih dana krizno žarište na Kosovu. Kao izgovor iskorišćena je, između ostalog, veoma providna priča o automobilskim tablicama.

Srbi su se povukli iz institucija na Kosovu, a u Sjevernoj Mitrovici, jednoj od četiri opštine sa srpskom većinom na sjeveru Kosova, održani su protesti na koje je ranije pozvala Srpska lista, vodeća partija kosovskih Srba koja ima podršku Beograda.

Haos na Kosovu teledirigovan iz Beograda i ambasade SAD koja ide direktno protiv politike Vašingotna i EU podržavajući destabilizaciju regiona

Jasno je da iza ove destabilizacije stoji Vučićev režim i njegove poluge subverzivne moći. Ali, kako se sve glasnije spekuliše u diplomatskim krugovima, srpski autokrata u ovim destruktivnim regionalim poduhvatima ima i podršku pojedinih, korumpiranih zapadnih političkih krugova – prije svega ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila!

Vučić računa na Hila

Da Vučić računa na podršku iz SAD, odnosno prije svega njegovog ličnog saradnika Hila, dalo se zaključiti i iz izjave koju je dao sinoć gostujući na jednoj beogradskoj televiziji.

Vučić je izjavio da će do smirivanja situacije na Kosovu doći „ako Amerikaci budu fer i korektni, pa da Kfor i Euleks obavljaju policijske poslove na sjeveru“.

Ovo je ko zna koji put da srpski autokrata kuka nad svojom sudbinom jer je nepovratno uhvaćen u procjep dvije stolice na kojima pokušava da sjedi.

Međutim, Vučić je ovom izjavom nedvosmisleno pozvao u pomoć svoje partnere iz SAD, odnosno njegovog velikosrpskog prijatelja, ambsadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da priskoči u pomoć i ponovo podrži njegove pokušaje destabilizacije regiona kojima bi skrenuo pažnju sa pritisaka kojima je izložen od strane EU da prizna Kosovo.

Srpski autokrata Aleksandar Vučić: Čeka ga sudbina Slobodana Miloševića

’’U rješavanje nove krize na Kosovu koja je ekslirala izlaskom Srba iz kosovskih institucija Vučić je pozvao u pomoć SAD. Očito da srpski autokrata računa na pomoć kao i ranije amasadora u Beogradu Kristofera Hila koji je poslat u Beograd da Vučića natjera da normalizuje odnose sa Prištinom’’, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Da li su SAD spremne da plate cijenu?

Međutim, bliska saradnja Hila i Vučića ima mnoge, potencijalno pogubne posljedice po region jer srpski autokrata nema namjeru da ’’igra pošteno’’. Stoga se postavlja pitanje po koju cijenu je Vašington spreman da podržava prevrtljivog Vučića koji teško može da se izvuče iz čeljusti zvanične Moskve.

”Ključno pitanje je što stoji iza igre Aleksandra Vučića na zaoštravanju krize na Kosovu? To sigurno nije trivijalni problem kao što su tablice i preregistracija vozila. Jasno je da iza toga stoji njegov pokušaj  miniranja francuskog i njemačkog plana za Kosovo, koji Pariz i Berlin nastoje da natjeraju Vučića da potpiše’’, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Kako navode, za Vučića i njegov režim je neprihvatljivo što je suština plana da Beograd prihvati članstvo Kosova u međunarodnim institucijama uključujući i Ujedinjene nacije.

’’Vučić je i sam naglasio da je taj plan neprihvatljiv, ali ne smije javno da ga odbaci, zato nastoji da podstakne eskalaciju  sukoba na Kosovu. Sve su to igre kojima želi da izbjegne neminovno priznanje Kosova koje zapad od njega traži’’, rekli su naši izvori.

Vučić u tom svom destruktivnom planu, kako su rekli naši izvori, računa na Hila. Pitanje je, međutim,  da li će Hil smijeti da stane otvoreno uz Vučića i protiv Emanuela Makrona i Olafa Šolca, najznačajnijih američkih saveznika u Evropi.

Kraj za Vučićev i Hilov Otvoreni Balkan

Takođe je simptomatično što se zaoštravanje na Kosovu desilo nekoliko dana nakon sastanka premijera zemalja Zapadnog Balkana u Berlinu 3. novembra.

’’Suština sastanka je bila da da veliki podstrek Berlinskom procesu i to se desilo. Šolc i Makron odlučili su da forsiraju Berlinski proces, a to znači smrt Otvorenom Balkanu – zaostalom velikodržavnom projektu iz ere Donalda Trampa koji forsira Vučić uz podršku Kristofera Hila i Rusije’’, rekli su naši izvori.

Sastankom u Berlinu gdje je maltene stavljena tačka na Otvoreni Balkan potvrđeno je pisanje portala Aktuelno, koji je još prije više mjeseci najavio propast ovog velikodržavnog projekta.

Stoga nije ni čudo što je Vučić kritikovao sastanak u Berlinu u svom posljednjem intervjuu, jer je to poraz njegove politike i onih koji podržavaju Otvoreni Blakan, uključujući i Kristofera Hila.

Sastanak u Berlinu – kraj Otovorenog Balkana

Vučić, Hil, Abazović – osovina ’’srpskog sveta’’

Kako navode naši izvori, još je jedan važan indikator da je Hil potpuno nasjeo na Vučićevu prevaru i da je stoga spreman da ’’zatvori oči’’ na njegovo destabilizovanje regiona i hegemonističke projekte.

’’Poraz Vučića u očima Zapada je i nova vlada koja je ocijenjena kao proruska. Simptomatično je međutim da Hil nije uopšte oštro reagovao nakon formiranja takve proruske vlade. Možda svjesno radi i odobrava Vučiću da sprovodi svoju velikodržavnu agendu u nadi da će mu srpski autokrata isporučiti Kosovo’’, rekli su naši izvori.

Kako su kazali, spekuliše se da je Hil rekao Vučiću – isporuči nam nezavisno Kosovo, a ostalo u regionu možeš da radiš što ti je volja, uključujući namjeru da pokori Crnu Goru.

’’Jasno se vidi da Vučić ima velikodržavne aspiracije i da je učinio sve, uz podršku Hila, da destabilizuje region i pokori Crnu Goru. Djelovanje u Crnoj Gori, osim preko svoje velikosrpske ispostave Demokratskog fronta, Vučić je obavljao preko korumpiranog veleizdajnika, kontroverznog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića. U tome mu je svesrdno pomagao ambasador SAD u Beogradu. Treba se samo prisjetiti da se Hil susreo sa Abazovićem prije nekoliko mjeseci u Porto Novom. Tu ga je uvjerio da je ispravno da sprovodi Vučićeve hegemonističe naloge, sve u nadi da će mu ovaj predati Kosovo’’, rekli su naši izvori.

Ambasada SAD u Beogradu u sukobu sa Vašingtonom

Naši izvori napominju da Hil hoda ’’po tankoj žici’’, jer je sve ovo što radi u potpunoj suprotnosti sa zvaničnom politikom Vašingtona.

Abazović prima naloge od Kristofera Hila u Porto Novom

’’Sve ovo što radi Hil je apsolutno protivno zvaničnoj politici Vašingtona, koji želi da se približi Evropi i koji ne želi da se sukobljava sa glavnim partnerima u EU – Njemačkom i Francuskom zbog Vučića koji je ruski igrač. Takođe EU i SAD žele da saniraju krizu na Zapadnom Balkanu, koju Vučić i Moskva uporno podstiču svojim hegemonističkim akcijama’’, rekli su naš izvori.

Kako ističu naši izvori, ako se ovako nastavi, Vašington će se  distancirati od Vučića, onda će i Hil da bude odsječen od odlučivanja.

’’Jer Hil ne shvata da Vučić nikad neće predati Kosovo, već ga zavlači. Tužno je da je američki ambasador nasjeo na tu priču. Suviše je veliki pritisak od SPC, srpskih nacionalista i naravno Moskve koja stoji iza njih, da bi Vučić predao Kosovo. A srpski autokrata zna koja se cijena plaća ako se iznevjeri Moskva’’, rekli su naši izvori.

U.P.A. – R.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije