Connect with us

Tema

Bato Carević – mjerna jedinica društveno-političke destrukcije

Published

on

Crna Gora je u proteklih godinu i po prošla kroz društveno-politički pakao koji joj je priredila nesposobna izvršna vlast sklepana u manastiru Ostrog po nalogu svetosavske sekte (SS) koja se vodi pod akronimom SPC, stranih političkih i bezbjednosno-obavještajnih centara.

Iako je ovaj zlokobni eksperiment kodnog naziva ”ekspertska vlada” ubrzo propao, posljedice njihovog destruktivnog djelovanja ćemo osjećati duži vremenski period.

U čitavoj ovoj priči o destrukciji države po nalogu stranih službi, izdaji, vraćanju društva u srednjevjekovni mrak vjerskog ekstremizma, bilo je teško izdvojiti određenu individuu koja bi predstavaljala konstatnu i mjernu jedinicu za društveno-političku destrukciju.

Po šteti koju su nanijeli društvu i državi, izdvajaju se mnogi u bivšoj vlasti –  odlazeći premijer Zdravko Krivokapić, potencijalni mandatar manjinske vlade Dritan Abazović, pogubljeni hazarderi u ulozi ministara Milojko Spajić i Jakov Milatović, zatim žena-četnik Vesna Bratić, uništiteljka sistema odbrane Olivera Injac

Spisak kandiata je zaista dug. I činjenično neporeciv.

Carević ipak bez konkurencije

Ipak se čini da se nakon događaja koji su se zbili krajm prošle sedmice, jedna osoba izdvojila kao neprikosnoveni kandidat za laskavu titulu ”mjerne jedinice društveno-političke destrukcije”. Ta osoba je Marko Bato Carević.

SO Budva je apsolutno nepotrebna kad se živi u SAO Budva

Nakon što u petak Sjednica budvanskog lokalnog parlamenta nije održana zbog nedostatka kvoruma, u Budvi se praktično uvodi prinudna uprava, jer rok koji je dalo Ministarstvo javne uprave za održavanje sjednice ističe danas. Vlada će, po svemu sudeći, kao u slučaju Tivta, donijeti odluku o raspuštanju parlamenta i imenovati odbor povjerenika.

Samo nekoliko dana prije otkazivanja sjednice, predsjednik SO Budva Krsto Radović je i zvanično  podnio ostavku na tu funkciju, ističući da nije vjerovao da će doći u ovu poziciju. Ovo je bila samo kulminacija haosa koji u Budvi traje posljednjih šest godina, od kad su crkvene i neočetničke snage preuzele vlast u ovoj opštini.

Umjesto da se pokrije ušima i uz izvinjenje za neviđenu bruku i blokadu lokalne vlasti napusti funkciju, svetosavski uzurpator i najpoznatiji bagerista u Crnoj Gori Marko Bato Carević poručio je kako ”jednostavno ne želi da podnese ostavku na mjesto predsjednika Opštine jer je u njemu proradio inat”.

Ovaj potez je manje-više očekivan za sve one koji prate karijeru političkog destruktivca i polupismenog ”opštinskog demonizatora” Carevića koji je nekadašnju metropolu turizma pretvorio u Srpsku autonomnu oblast (SAO). Carević je ustvari bahatost, zaobilaženje zakona i koruptivne radnje koje koristi u sopstvenim ”biznis poduhvatima”, samo prenio na političku scenu Budve.

Bahatost nepismnog uzurpatora

Postoji ogroman broj razloga zbog čega bi se nepopularni opštinski uzurpator sa punim pravom mogao predstaviti kao mjerna jedinica društveno-političke destrukcije.

”E pa Krsto sad ću baš iz inata da ostanem predsjednik Opštine!”

Carević je svojim djelovanjem pretvorio Budvu u ”Guču na moru”, eksponirajući ruralne tendencije  šetnjom sa trubačima, uvođenjem popova da kade prostorije Skupštine opštine, ispred koje se svojevremeno tukao sa policijom i obezbjeđenjem…

On je nadaleko čuveni kontroverzni svetosavski tajkun koji na silu obavlja funkciju predsjednika Opštine Budva, isto kao što je na silu uzurpirao kilometre kvadratnih državnog zemljišta koje koristi za privatne biznis-poduhvate. Poznat po nepismenosti, odsustvu elokvencije i bilo kakve moralne kočnice koja bi ga navela na pristojno ponašanje.

Prošle godine je gostujući na TV Budva najavio da se nada da će organizovati Guču u Budvi, a i predano je radio na ostvarenju tog plana.

Sa svojim jurišnicima rušio je ograde na gradilištu luksuznih hotela, potjerao iz opštine jedan od najvećih svjetskih brendova Aman, a luksuzne plaže koje su donosile profit i renome državi, otvorio za široke mase, roštilj, pečenje, paradajz i goveda.

Nakon što je zapišao teritoriju, iznajmio je trubače i trijumfalno šetao gradskim ulicama u pratnji lokalnih funkcionera, dok su u pozadini priučeni trubači, za njegovu dušu, izvodili numere inspirisane ruralnim svetosavskim melosom.

Batu je prema sopstvenom priznanju, nedosanjani san bio da bude narko-diler, jer je on, kako je izjavio prilikom jednog televizijskog gostovanja, samo želio da ”napravi dva hotela u Budvi, gdje će se prodavati svakog dana po kilo droge”.

Car afera

Ali sudbina je bila surova prema Careviću, pa je morao da se umjesto titulom ”narko kralja” zadovolji utješnim zvanjem ”Cara korupcije u poseljačenoj SAO Budvi”.

Laskavu titulu ”cara korupcije” dobio je jer se za njegovo ime vezuju brojne afere, od kojih su tri velike  – otuđenje zemljišta na Krimovici, uzurpacija plaže Ploče i afera ”Asfalt Beton”. 

Bato u elementu

Djelovanje mimo zakona Carevića i njegovog brata Nebojše nesmetano se odvija jer, po svemu sudeći, nadležne institucije unazad 10 godina nikako ne žele da se bave svojim poslom i učine nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Treba podsjetiti da smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće Carević uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Takođe smo objavljivali i da se na prostoru Krimovice, gdje je Carević zauzeo skoro pola miliona kvadrata državnog zemljišta  nelegalno gradio objekat. Slična situacija je i na uzurpiranoj plaži Ploče na kojoj su Carevići izvodili bagerske radove.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već dvije godine.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije