Connect with us

Politika

Treće jutro

Published

on

piše: Željko Vukmirović

Nisu loši ovi kandidati za lokalne izbore. Ali samo za dalje urušavanje države…I kao “tužna povorka” za treće jutro.

Demokratski front je tu apsolutno briljantan. Oni se drže svog specijalnog zadatka destabilizacije Crne Gore kao pijan plota. Ne bi tu omašili… pa, nema sile. I eto nam Jelene Borovinić Bojović. U DF – u smatraju da im je ovo pravi potez. Mada, zli jezici tvrde da im je prvi izbor bio provjereni adut Vesna Bratić, nego ih ona oladila. A onda, kako je bivša ministarka zdravlja za svog mandata pokazala izuzetan nivo destrukcije, nije bilo nedoumice oko njene promocije, kao sasvim upriličenog rezervnog rješenja. Uostalom, ako je već uspjela da isprati Amfilohija, nema sumnje da bi joj Podgorica bila mačji kašalj. A i manastiri bi nicali kao pečurke poslije kiše, te se naklonost srpske crkve ne bi dovodila u pitanje. Vuk sit, ovce vazda na broju.

Provjereni imidž Demokratski front je odredio i za Budvu. Jeste, onaj grad koji svoju ćelavost ne može da sakrije. I poslije Bata, Mile. A to što je u stvari Milo, slabo da mu može što pomoći. Naročito uz upućujući slogan “Budva na prvom mjestu”. Pa, po čemu je to na prvom mjestu? Kriminalu? Korupciji? Farsi? Tjeranju stranih investitora? Vašarima na elitnim plažama? Bahaćenju sitne boranije koja se prikačila uz još važeću vlast?

Nedaleko od njih su i genijalci iz SNP-a. Ova partija, prilično ojađena napuštanjem članstva, danas je samo bezlična grupacija koja akumulira tuđe ideje i manipulacije, šetajući se u svojim političkim rješenjima od nemila do nedraga. Svojim sloganom “Temeljno za Podgoricu” samo je potegla za glasovima litijaša i stavila sve svoje karte na naklonost… gle čuda… opet one srpske crkve što decenijama mešetari diljem Crne Gore. I Podgorica bi ‘ladno postala epicentar svih regionalnih ravnozemljaša. A i šire. Smart city, a?

Ipak, najjača je URA. Ovi majstori prevare se drže oprobanog recepta. Ako Dritan može da urušava državu sa svojih pet odsto, zašto to ne bi mogao i Luka sa glavnim gradom i svojih, recimo, tri odsto.

I još samo da se dogovore za to treće jutro.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije