Connect with us

Politika

Trulež Dritanove (piro)tehničke vlade

Published

on

Piše: Goran Popović

Najbolje je sam potpredsjenik Dritanove vlade i uvaženi električar, gospodin Joković, objasnio kakve nam je ministre doveo. To što je rekao za onoga onduliranog ministra pravde Kovača, pa i za ministra prosvjete Vojinovića, nevjerovatna je politička parodija. Sad se sjetio! Kad su ova dvojica odjebali i njega i SNP, očekujući nova uhljebljenja, kod novog poslodavca. Odlična je to ilustracija truleži u vladi koja već skoro godinu upravlja ovom zemljom bez ikakvog legitimiteta i gura je sve dublje u ponor svekolike propasti, neustavnim, nezakonitim i antievropskim djelovanjem.

Najkreativniji akter truleži o kojoj govorimo svakako je brat Abaz, sa svojim izraženim deluzijama, ali uz njega su stasali, bolje reći zaraženi, i brojni drugi njegovi odani saradnici. Postalo je, naime, vrlo opasno biti u Dritanovoj blizini jer postoji ozbiljan rizik da će, ti njemu bliski, baš kao što je on odavno, ući u sferu psihotičnog  ponašanja sa izraženim paranoidnim simptomima.

Dritan Abazović: Što će nam zakoni? To samo smeta

Da je ozbiljno u ovom problemu pokazao je, recimo, ministar vojni i policijski Filip Adžić. Momak koji je, da podsjetimo, ”časno” podnio ostavku na poslaničku funkciju kako ne bi učestvovao u najsramnijoj parlamentarnoj seansi kada je Crkvi Srbije predato crnogorsko sakralno i kulturno blago, uz dobar dio teritorije, danas je vidno inficiran deluzijom o Dritanovoj i vlastitoj veličini.

Slučaj Brđanina je to zorno pokazao. I pored odluke suda da je direktor policije nezakonito smijenjen, Filip  veli: “Ne mislim da moramo da robujemo zakonima koji su nespretno napisani”?! Pa da, Filipe,  bolje je robovati Dritanu, nego zakonima. Bar još koji mjesec. No, što ćeš onda?

I Dritan se tu umiješao sa svojim nebulozama, pa je, između ostalog, kazao kako će i u ovom slučaju oni naći zakonito rješenje u “skladu sa nacionalnim interesom”?! Sve je, dakle, potpuno trulo u toj  (piro)tehničkoj vladi.

A ta trulež bazdelja sve do Brisela. Zato su, recimo, dobili 0 (slovima: nula) eura iz fondova EU za „nezrele projekte“ koje su ponudili, kako to reče Ana Pisonero. Ako oni uopšte  znaju šta su poslali na tu neku briselsku adresu.

U najboljem nacionalnom interesu je svakako da Dritan konačno ode, zajedno sa svojim mentalno inficiranim “urašima”, a da li će, zbog svega što su činili, završiti u Spužu ili nekoj drugoj specijalizovanoj ustanovi, vrijeme će pokazati.

Jakova Milatovića dočekao Dačić: Za bolje i nije

Pregovori koje Dritanov povremeni partner Aleksa vodi sa potencijalnim novim mandatarom, odnosno novom skupštinskom većinom, oko povratka u fotelju predsjednika parlamenta, predstavljaju novi momenat u njihovim odnosima i najava konačnog protjerivanja brata Abaza iz državne vlasti. Jar, kao što je Spajić nedavno poručivao Bečiću – Fuck off, sad takvu istu poruku Aleksa odašilje Dritanu, mada su do prije mjesec, na parlamantarnim izborima, nešto brojali zajedno. Pogubili su se valjda u tom brojanju.

Kao što nam je prilično pogubljen i predsjednik nam Jakov Milatović. Prvo poniženje je doživio odmah juče kad je sletio u Beograd. Dočekao ga je niko drugi do Ivica Dačić. Ko bi rek’o čuda da se dese…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije