Connect with us

Politika

UCG: Danilović demaskirao manipulacije sadašnjeg DPS-ovskog rukovodstva DIK-a

Published

on

“Organizovane kolege iz grupe Savjeta mladih Demokratske partije socijalista danas su neprimjereno, netačno i vrijeđajući optužile našeg lidera Gorana Danilovića da “nema stida” jer ih je očigledno zaboljelo njegovo iznošenje istine u intervjuu za Dnevne novine Vijesti”, saopštili su iz Ujedinjene Crne Gore.

Dodali su i da je Danilović demaskirao manipulacije sadašnjeg DPS-ovskog rukovodstva DIK-a i ukazao na sve nezakonito što su radili u vezi sa sticanjem crnogorskog državljanstva od 2006.

“Ne bismo se bavili njihovim reagovanjem jer to ne zaslužuju ali smo dužni da ukažemo na jednu od prljavih laži koja je i lajt motiv cijelog saopštenja. Danilović je navodno “2016. godine, obavljajući funkciju ministra unutrašnjih poslova u Vladi izbornog povjerenja, iz tog ministarstva otuđio zaštićene lične podatke građana sa fotografijama, dijeleći ih pritom i sa drugim licima”! Ova rečenica iz saopštenja Savjeta mladih DPS-a je brutalna laž što je dokazano i u postupku pred specijalnim tužiocem u kojega se savjet starih DPS-a kune”, kazali su UCG-a.

Istakli su i da je tužba, koju je te 2016. nekolicina funkcionera DPS-a predala Specijalnom tužilaštvu protiv Danilovića, odbačena kao neosnovana nakon nekoliko godina maltretiranja.

“Sličnu ili istovjetnu tužbu koju je predala AZLP, odnosno nekadašnji predsjednik njenog Savjeta Muhamed Đokaj, takođe je odbačena, a postupak prekinut pred redovnim sudom. Mladi DPS-a se očigledno mnogo bolje razumiju u nekretnine, kvadratne metre, beskametne kredite i pljačku budžeta nego u politiku. Mi nismo tu da im praštamo nego se nadamo da će se i tim “podmlatkom” baviti tužioci i sudije. Dakle, ne možemo da praštamo ali razumijemo, jer ko krade taj i laže”, zaključili su  iz UCG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije