Connect with us

Politika

Udruženi gubitnici slave

Published

on

Piše: Goran Popović

Ima ona: Dva loša ubiše Miloša“. Ovdje ih je juče bilo udruženo i više – tri, četiri. Mnogo loših. Svi protiv jednog. Ne na bilo kakvim zajedničkim programskim osnovama, jer ih nemaju, ne čak ni na sličnim ideološkim opredjeljenima, već isključivo na mržnji prema jednom čovjeku i svemu onome što je učinio da od Crne Gore načini nezavisnu, demokratsku, multietničku, sekularnu, antifašističku, evropsku i državu članicu NATO saveza. Zato su udruženi gubitnici i sinoć prije svega slavili  poraz Đukanovića, a ne pobjedu Milatovića.

A i kako bi slavili Milatovića, tog rezervnog igrača Milojka Spajića i Aleksandra Vučića, koji će, nažalost, ni kriv, ni dužan, obnašati funkciji predsjednika države. Glasovi koje su mu dali DF, Demokrate i ostali „jahači apokalipse“ bizaran su način „pranja“ ubjedljivih poraza koje su njihovi predsjednički kandidati doživjeli u prvom krugu ovih izbora. Pa onda, časti mi,  daj šta daš, makar bio i Jakov Milatović, samo da nekako obalimo Mila.

Analitičari procjenjuju da su polovina od ovih 60 odsto upravo DF-ovi kleronacionalisti, lajt četnici iz Demokrata, pogubljeni uraši i ostali velikosrpski prirepci, a da drugu polovinu čine glasači koji su nekritički podržali neozbiljni ekonomski i politički populizam „Evrope sad“ i Milatovića. Jedni bez drugih ne bi uspjeli!

Ne treba potcijeniti ni svakovrsnu logističku podršku zvaničnog Beograda i Crkve Srbije. I zato će udruženi zločinački poduhvat okupacije Crne Gore, kao dio hegemonističkog projekta pod nazivom „srpski svet“, uz sve floskule o „evropejstvu, slobodi i demokratiji“, jasno se vidi, biti osnovni posao i budućeg nam predsjednika države, kao što je to u prethodne dvije i po godine vrijedno činila ovdašnja kvislinška kleronacionaistička vlast, koju su takođe instalirali Vučić i Crkva Srbije.

S druge strane, država će se i dalje ubrzano zaduživati, čak i kod komercijalnih banaka, pod izuzetni nepovoljnim uslovima, kako bi podmirivala „darove“ Spajića i Milatovića. Eto to udruženi gubitnici slave.

No, nesporno, to je i jučerašnji izbor većine građana. I čestitke im što su dobili novog predsjednika. Samo, da ne bude uskoro – vrati meni 200 eura…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije