Connect with us

Politika

URA PODRŽALA ZAKON O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI: “Ne ugrožava državu i njene interese”

Published

on

Foto: URA

Glavni odbor Ure na sjednici održanoj sinoć većinski je podržao izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica sa konstatacijom da Crnoj Gori treba pomirenje

Iz Ure su, kako piše u njihovom saopštenju, ocijenili da se ovim tekstom zakona u isti pravni položaj stavljaju sve vjerske organizacije u Crnoj Gori i da sve one ulaze u jedinstveni pravni poredak države Crne Gore.

“Manipulacije su prethodne vlasti o tome kako se izmjenama ovog zakona otvara prostor da neko kulturnu baštinu i imovinu države Crne Gore može iznijeti van nje ili je otuđiti” kazali su iz Ure.

Ura navodi da su zakonom u ovoj oblasti uspjeli da urade ono što prethodna vlast nije za 30 godina, kao i da je zakonski akt liberalan, evropski i građanski.

“Zakon pruža svim vjerskim organizacijama ista prava i obaveze, a svako drugo njegovo tumačenje je pokušaj manipulacije ili rezultat aktivarinja iracionalnog i ličnog baziranog na prethodnim iskustvima. Najzad, u tekstu ovoga zakona nema ničega što ugrožava državu i njene interese” zaključak je Ure sa sjednice Glavnog odbora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije