Connect with us

Politika

URA: Sa nestrpljenjem očekujemo raspravu o povjerenju Vladi, vidjeće se ko drži do riječi

Published

on

“U ovom trenutku Građanski pokret URA nema razloga da glasa nepovjerenje Vladi. Čekamo ponedjeljak pa da vidimo hoće li oni koji od 4. decembra prošle godine ruše Vladu a dio su vlasti to realizovati u djelo i ko to dijeli lekcije o izdaji u Crnoj Gori i drži do svoje riječi”

Građanski pokret URA sa nestrpljenjem čeka ponedjeljak 13. decembar kada će se raspravljati o povjerenju Vladi jer će to biti prilika da se vidi ko drži do riječi a ko ne, saopštili su danas iz ove partije.

Oni su dodali da su jedina partija na političkoj sceni sa kojima su stvari jasne.

“Naši stavovi i program su jasni i nedvosmisleni i ko misli da ćemo ih prilagođavati drugim političkim partijama grdno se vara. U Skupštini ćemo uvijek glasati za ona rješenja i zakonska akta koja znače napredovanje Crne Gore ka EU i reformu sistema. Od tog puta neće nas pokolebati niko, a ponajmanje oni čija politika je samo buka i bijes, bez stvarnog utemeljenja i snage. Neće nas pokolebati ni oni koji su za krucijalne stvari koje se tiču daljeg napretka Crne Gore oduvijek uzdržani”, kazali su iz URE.

Oni su istakli da je “ispravnost imenovanja Nikole Mugoše za predsjednika Državne izborne komisije (DIK) danas potvrdila i Delegacija EU u Crnoj Gori i OEBS, te je to potvrda našeg ispravnog izbora”.

“U ovom trenutku Građanski pokret URA nema razloga da glasa nepovjerenje Vladi. Čekamo ponedjeljak pa da vidimo hoće li oni koji od 4. decembra prošle godine ruše Vladu a dio su vlasti to realizovati u djelo i ko to dijeli lekcije o izdaji u Crnoj Gori i drži do svoje riječi”, poručili su oni.

Na sjednici Skupštine Crne Gore koja počinje u podnedjeljak 13. decembra, prvo će biti razmatrana inicijativa o nepovjerenju Vladi Zdravka Krivokapića.

To je juče odlučio Kolegijum predsjednika Skupštine.

Da predlog opozicije o izglasavanju nepovjerenja Vladi bude prva tačka dnevnog reda, predložio je, prema nezvaničnim informacijama, šef Poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović.

Planirano je da se o inicijativi glasa u ponedjeljak kada i počinje sjednica Skupštine.

Prema ranije predloženom dnevnom redu, inicijativa je bila među posljednjim tačkama.

Za izglasavanje nepovjerenja Vladi neophodan je glas 41poslanika, od ukupno 81, koliko ih ima u aktuelnom sazivu Skupštine Crne Gore.

Opozicija je više puta tvrdila da ima većinu za smjenu Vlade.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    09.12.2021. at 17:06

    Gospodine Abazovicu, uopste sa nestrpljenjem ne ocekujemo da vidimo ko ce izdati ovu izdajnicku vladu ciji si ti podpredsjednik. Ali ako je neko i izda, kako ti kazes, nista strasno. Ti i URA cete samo dobiti novu priliku da ponovo izdate i prodajete Crnu Goru i njene gradjane. Ne sumnjamo da cete to izvesti perfektno, evropski, americki demokratski lazavo ka sto ste to uradili u ove godinu dana. Ravijojla von Kramon vam je garant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije