Connect with us

Vijesti

MANDIĆ: Milo javno prijetio etničkim čišćenjem Srba i pripremao im traktore za put

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocijenio je danas da je nastup Mila Đukanovića “govor očajnika, potrošenog političara i čovjeka koji je glavni krivac za tridesetogodišnju pljačku, nedjela i propast crnogorskog društva”.

Mandić za Tanjug ističe da sada na zalasku svoje političke karijere, Đukanović priznaje da je ostao bez međunarodne podrške, da je ostao bez podrške naroda, ali pokušava da se rehabilituje uz pomoć nekih političara iz okruženja, prvenstveno Hrvatske, Federacije BiH i Kosova.

– Đukanovićevo pominjanje da je na sceni pokušaj da Srbija želi Kosovo, ali bez Albanaca i Crnu Goru, ali bez Crnogoraca, predstavlja licemjerstvo, jer je on zapravo taj koji je zdušno podržao etničko čišćenje Srba na Kosovu i javno zaprijetio, tokom izborne kampanje 2020. godine, da će 30. avgusta biti tijesno SPC i Srbima u Crnoj Gori i pripremao im traktore za put u jednom pravcu – podsjeća Mandić.

Ne zabrinjava, ističe, dezorijentisani Đukanović koliko pokušaji tih struktura iz komšiluka koje žele da ga vrate u igru.

– Naredni dani moraju pokazati gdje se Crna Gora danas nalazi i kojim putem namjerava da krene. Jedino mi, građani CG, možemo dati odgovor kakvu Crnu Goru želimo: da li želimo da Crna Gora bude demokratska država ili ne, da li mi možemo da osvojimo slobodu i izgradimo institucije, da li možemo da razvijemo našu ekonomiju i zaposlimo mlade ljude, i ključno: da li do tih ciljeva možemo doći sa Milom Đukanovićem kao ključnim donosiocem odluka – poručio je Mandić.

Đukanović, “koji je označen kao organizator demonstracija na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija”, tvrdi da su u Crnoj Gori tim činom “ozbiljno” napadnuti, kako kaže, građanski i sekularni karakter ove države i njena evropska perspektiva i za to ponovo optužuje Srbiju i Aleksandra Vučića, SPC i Rusiju, a razlog je po njemu jednostavan – bez Crne Gore u “srpskom svijetu” projekt “velike Srbije” zauvijek je mrtav.

– Postaraćemo se da tako u bude – kazao je Đukanović u intervjuu za zagrebački Jutarnji list.

(Dan)

3 Comments

3 Komentara

  1. RIR

    11.09.2021. at 18:54

    Medeni i Četnik se sa pressom “smjenjuju”i dodaju :
    KA. Mitić,Bobeku —Bobek ,Miticu…
    Ali “ NAŠ ” četnički tandem nikako do gola…

  2. smilja

    11.09.2021. at 21:10

    Mandiću, kako ti napreduju radovi na Beogradu na vodi? Relaksiraj se malo, ne grinjaj.

  3. Kuč

    11.09.2021. at 21:48

    Na traktore su.i dosli pa da ne placaju prevoz .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije