Connect with us

Vijesti

BOŠNJAK: Tražili smo da Medojević bude potpredsjednik Vlade

Published

on

Potpredsjednica Pokreta za promjene kazala da su “od samog početka bili jasni i direktni”

Potpredsjednica Pokreta za promjene i Skupštine Crne Gore, Branka Bošnjak, kazala je da je prvi put iz medija saznala o navodnoj ponudi da bude potpredsjednica Vlade.

Rekla je da niko nju lično, a ni Pokret za promjene, nije kontaktirao po tom pitanju.

“Napominjem da smo mi iz PZP-a od samog početka bili jasni i direktni. Kada je, kao mandatar, gospodin Krivokapić pregovarao sa nama, zvanično smo mu uputili stav da predlažemo predsjednika PZP Nebojšu Medojevića za potpredsjednika Vlade za demokratsku tranziciju, prof. dr Branka Radulovića, zamjenika predsjenika PZP za ministra za nauku i razvoj, a moju malenkost za ministarku obrazovanja. U nedavnim pregovorima oko rekonstrukcije Vlade, jedini smo mi bili konkretni i tražili jedno mjesto i to mjesto potpredsjednika Vlade za demokratsku tranziciju za lidera naše partije Nebojšu Medojevića, što je i Premijeru i javnosti otvoreno saopštio profesor Radulović, koji je u ime PZP-a pregovarao”, saopštila je Bošnjak.

“Vijesti” su juče objavile da je premijer Zdravko Krivokapić imao spreman plan rekonstrukcije Vlade, a da na tom spisku nije bilo čelnika Demokratskog fronta.

Prema informacijama “Vijesti”, predsjednik Vlade je za potpredsjednike planirao da ostavi Dritana Abazovića (URA) kao prvog vicepremijera, a da druge dvije pozicije pokrivaju Bošnjak i Momo Koprivica (Demokrate). Ranije je u saopštenju iz njegovog kabineta objavljeno da bi novi potpredsjednici bili zaduženi za određene resore – odnosno ministarstva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije