Povežite se sa nama

Vijesti

CIVIS: Nećemo rušiti Vladu sa DPS-om, DF ne bira sredstva u borbi za poluge vlasti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Navode i da je pitanje koliko su za “fotelje po dubini i širini srasli brojni čelnici direktorata, državnih preduzeća i institucija iz redova DF-a, od kojih većina nema stručne reference za poslove koje sada obavljaju, jer su im oni pripali isključivo na osnovu partijskog opredjeljenja”

CIVIS sjutra neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) rušiti Vladu, ali ne može biti nijemi posmatrač grabeža tokom kojeg Demokratski front (DF) ne bira sredstva u borbi za poluge vlasti na raznim nivoima.

To su saopštili iz Saveza građana CIVIS, dodajući da je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić tokom jučerašnje objave inicijative za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore i održavanje prijevremenih izbora, “saopštio da je ekspertska Vlada kao ideja Srđana Pavićevića i CIVIS-a, kompromitovala ideju pobjede na izborima”

Iz CIVIS su istakli da je tačno da je ekspertska Vlada njihova ideja, ali da nije tačno da su kompromitovali pobjedu na izborima, već da su onemogućili mnoge nekompetentne partijske kadrove, “pa i većinu lidera DF-a” da budu članovi Vlade.

“DF faktički od 4. decembra prošle godine, kada je Vlada dobila zeleno svjetlo u Parlamentu, pokušava da je sruši uz razne izgovore, a sa ciljem da prigrabi fotelje za koje su kako tvrde srasli funkcioneri koji ne pripadaju DF-u”, navodi se u njihovom saopštenju.

Navode i da je pitanje koliko su za “fotelje po dubini i širini srasli brojni čelnici direktorata, državnih preduzeća i institucija iz redova DF-a, od kojih većina nema stručne reference za poslove koje sada obavljaju, jer su im oni pripali isključivo na osnovu partijskog opredjeljenja”.

“Zanimljivo je da je grabež počeo odmah poslije izbora nove Vlade, kojoj DF nije dao ni 100 sati, a kamoli 100 dana mira, kako bi uspjela da krene sa oporavkom opustošene države”, saopštili su oni.

Iz CIVISA navode i da lideri DF sada zaboravljaju da je aktuelni premijer bio nosilac njihove liste i da su njegovoj Vladi dali punu podršku u parlamentu, te da ne mogu odgovornost za rad izvršne vlasti prebacivati na ostale koalicije, zaboravljajući na ulogu koju, kao najbrojniji dio parlamentarne većine, imaju u postizbornim političkim procesima.

Podsjetili su i da je CIVIS više puta ukazivao da se zalaže za ekspertsku Vladu, te da činjenica da je neko političar ne znači i da nije ekspert, ali da se ekspert postaje na osnovu rezultata rada u primarnoj struci, radnog i životnog iskustva, “kakvo ima na primjer dr Pavićević, za razliku od trojice lidera DF-a” koji su juče uzalud pokušali građanima da objasne da prijevremeni izbori, odnosno raspuštanje Skupštine i shodno tome pad Vlade, nijesu izigravanje izborne volje građana.

“Sada kada im je, poslije brojnih neuspješnih inicijativa, jasno da im jagma i za ministarskim foteljama neće dati rezultat, iz DF-a predlažu skraćenje mandata Skupštini i prijevremene izbore. Na taj način lideri DF-a u suštini daju vjetar u leđa idejama za koje se uporno zalažu DPS i njegovi sateliti”, navodi se u saopštenju CIVIS-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
12.12.2021. 14:42

Sada kad je jasno da u “ekspertskoj vladi” na celu sa Redovninim profesorom Masinskog fakulteta, doktorom nauka Z.K., nije bilo jednog eksperta, nego sve suvi srpski nacionalisti, vjerski obojeni i profiterski nastrojeni, jasno je da je CIVIS ucesnik u izdaji Crne Gore, iz cistih racundzijskih interesa, a bogomi i onih srpsko nacionalistickih i ekononomskih. Alibi sa ofucanim frazama “Necemo sa DPS” rusiti Vladu, je vise nego politicka pokvarenost i prevara Crnogorskih gradjana. Nece rusiti nesto sto ne valja zato sto se to moze uraditi jedino sa DPS. Znaci, Crnogorski gradjani trpjece sve stetne posledice nacionalisticke, nestrucne, okupatorske vlade i dalje voljom CIVISA. A recite nam CIVIS, a sto ste to vi bolji od DF, skupa sa URA i Demokrate i cime to mozemo izmjeriti Vase ucinke, osim katastrofalnim rezultatom vase Vlade Crne Gore.

Sponzor

Najčitanije