Connect with us

Vijesti

DAN: Veljović koordinator DPS-a za Zetu

Published

on

Savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Veselin Veljović potvrdio je u izjavi za Pobjedu da će od oktobra preuzeti funkciju koordinatora Predsjedništva Demokratske partije socijalista za gradsku opštinu Golubovci

Informaciju da će Veljović biti koordinator Predsjedništva za gradsku opštinu Golubovci prvi je objavio dnevni list Dan.

Imenovanjem Veljovića vrh Đukanovićeve partije je napravio presedan, jer se do sada nije dešavalo da se imenuju posebni koordinatori za gradske opštine već isključivo za samostalne opštine. Predsjedništvo DPS-a je u martu prošle godine imenovalo predsjednika te partije Mila Đukanovića za koordinatora za Glavni grad.

To svjedoči o ozbiljnoj situaciji u kojoj se nalazi DPS, naporima da podignu vlastiti rejting, kao i procjeni da Veljović svojim autoritetom može značajno da pomogne u smanjivanju minusa DPS-a u odnosu na vladajuće partije na državnom nivou koji u opštini Podgorica iznosi blizu 10 hiljada glasova.

Osim toga, Zeta je jako uporište parlamentarne večine imajući u vidu da i lider DNP-a Milan Knežević kao i lider Demokrata i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić potiču iz tog dijela Glavnog grada, piše Pobjeda.

Na parlamentarnim izborima 30. avgusta u Golubovcima koalicija okupljena oko DF-a je osvojila 4.476 glasova što je istorijski maksimum, Demokrate su osvojile 2.005, a Ura 307 glasova što u zbiru iznosi 6.778 glasova.

DPS je na prošlim parlamentarnim izborima u Zeti osvojio 3.120 što je istorijski minimum te partije, SDP 139, a SD 290 što znači da stranke parlamentarne većine imaju prednost od skoro 3,5 hiljada glasova.

Procentualni odnos između stranaka pozicije i opozicije je 67:33 odsto.

Ono što će biti ključni problem Veljoviću jeste činjenica da su u Zeti na čelnim pozicijama u DPS-u bili mahom kompromitovani kadrovi koji su, kako pokazuju rezultati, izgubili kredibilitet kod svojih birača, navodi Pobjeda.

Imenovanjem Veljovića DPS će pokušati da povrati primat u toj gradskoj opštini koja je dugo vremena bila uporište sada najjače opozicione partije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije