Connect with us

Vijesti

DEMOKRATE DEMANTOVALE RADUNOVIĆA: Nije bilo dijeljenja resora, rekonstrukciju da utvrdi Krivokapić

Published

on

“Podsjećamo, u ovom trenutku je raspoloživo samo Ministarstvo pravde, dok će za slučaj prihvatanja predlog od strane premijera biti raspoloživo još sedam ministarstava. Da li će neko od postojećih ministara biti zamijenjen, to zavisi od premijera, jer jedino on ima ovlašenje da predloži eventualna razrješenja, a od parlamentarne većine zavisi da li će predlog biti prihvaćen ili odbijen”

Demokratska Crna Gora, demantovala je navode Slavena Radunovića iz Demokratskog fronta da je na sastanku ove dvije političke grupacije bilo dogovora i podijela resora po kvotama.

Iz Demokrata naglašavaju da proces rekonstrukcije treba da utvrdi i predloži premijer Zdravko Krivokapić.

“Nije bilo dijeljenja resora po kvotama i nije bilo dogovora o personalnim rješenjima, čemu jasno svjedoči zajedničko saopštenje za javnost. Kada dođe vrijeme za dogovor o resorima i personalnim rješenjima, javnost će shodno praksi Demokratske Crne Gore biti u potpunosti informisana o svemu, navode Demokrate u saopštenju.

Oni su kazali i da je tokom razgovora sa DF-om dogovoreno isključivo ono što je objavljeno u zajedničkom saopštenju za javnost.

“Kako smo više puta saopštili, konstatovana je snažna potreba da se spuste političke, a time i društvene tenzije, da se aktuelnoj situaciji u zemlji pristupi na iskren i partnerski odnos u cilju dobrobiti svih građana, utvrđeno je da su osnaženje i osvježenje aktuelne Vlade potreba Crne Gore, i utvrđen je princip da model rekonstrukcije predloži premijer Zdravko Krivokapić”, navodi se u saopštenju.

Demokrate su kazale da je trenutno raspoloživo samo Ministarstvo pravde, a da za sve eventualne buduće promjene u Vladi jedino ovlašćenje ima premijer Krivokapić.

“Podsjećamo, u ovom trenutku je raspoloživo samo Ministarstvo pravde, dok će za slučaj prihvatanja predlog od strane premijera biti raspoloživo još sedam ministarstava. Da li će neko od postojećih ministara biti zamijenjen, to zavisi od premijera, jer jedino on ima ovlašenje da predloži eventualna razrješenja, a od parlamentarne većine zavisi da li će predlog biti prihvaćen ili odbijen”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije