Connect with us

Vijesti

DEMOKRATE: Vlada će biti dopunjena ekspertima koji mogu biti političari

Published

on

Upravo ono što radi GP URA jeste ultimativnog karaktera, i to je stanje koje traje čitavu godinu. Sada će konačno prestati i Crna Gora će dobiti stabilnu Vladu koja će se moći skoncentrisati isključivo na ono što joj je posao i obaveze prema građanima Crne Gore, kazali su iz Demokratske Crne Gore u reagovanju na izjavu potpredsjednice GP URA Jovane Marović koja je kazala da Dogovor DF-a i Demokrata liči na ultimatum.

-Veoma je čudno da kolege iz GP URA kažu da “nema preciznih informacija” vezano za dogovor Demokrata i DF-a, a samim tim ni “osnova za odlučivanje”, ali jasno saopštavaju da je taj dogovor u stvari ultimatum. Ultimatum je, dakle, dogovor dva najveća politička subjekta većine koji ima za cilj smiriti političke tenzije i Vladi dati stabilnost, navode iz Demokrata.

Želeći, kako kažu, da do kraja budu jasni, iz Demokrata poručuju da postoje dvije koncepcije Vlade o kojima se razgovaralo prije formiranja 42. Vlade Crne Gore.

-To su ekspertski model i politički model. I shodno tome, ova Vlada, kojoj nesporno treba osnaženje i osvježenje će u dogovoru sa premijerom Krivokapićem biti dopunjana ekspertima koji mogu biti i političari, a mogu biti i eksperti nepolitičke ličnosti. I obje varijante su potpuno u redu, jer jedino što nas zanima jeste cilj: da Vlada bude stabilna i sposobna da uspješno odgovori svim izazovima i zadacima koje nameću društvene potrebe-kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Kako su kazali, mora se shvatiti da bavljenje politikom ne negira ekspertizu u određenoj oblasti, a samim tim ni upotrebljivost date osobe u izvršnoj vlasti kako bi, kako kažu, neki željeli predstaviti, ali samo u slučaju drugih.

-U tom svjetlu naglašavamo da ukoliko se odlučimo za drugi scenario, dakle za eksperte, Vladu treba da napuste svi koji nisu eksperti, jer više prostora za igre i ucjene neće biti- zaključeno je iz Demokrata.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije