Connect with us

Vijesti

DF BUDVA ODGOVORIO SNP-u: Od izbora ne bježimo, pojedini više nikad neće moći da nas ucjenjuju!

Published

on

Demokratski front Budva, reagovao je povodom današnjeg saopštenja SNP-a Budva u kojem su rekli da će podržati drugog kandidata DF-a na izborima, kao i da trenutni gradonačelnik Carević, nema njihovu podršku.

Saopštenje DF Budva prenosimo u cjelosti:

Poštovana gospodo iz budvanskog SNP,

Nije nas iznenadilo vaše uskraćivanje podrške gospodinu Careviću i nije nas iznenadilo vaše insistiranje na prekrajanju izborne volje građana Budve imajući u vidu da je predsjednik vašeg OO duži niz godina uspješno kohabitirao sa vlašću DPS, upravo u vrijeme kada se u Budvi za sve pitao Svetozar Marović i njegova ekipa.

Nikome nije nepoznato gdje je ko i u kojim odborimo sjedeo i glasao za prijedloge koje je davao DPS a koji su vodili Budvu u katastrofu. Nisu nam nepoznate ni otpremnine koje je Krsto Rađenović uzimao. Jedna je ona iz TOB-a gdje je radio duži niz godina, opet u vrijeme DPS, ne pojavljujući se na poslu a druga iz JU ‘Grad Teatar’. Pa kada se već toliko gospodin Rađenović zalaže za pravdu, smatramo da je više nego pravedno da makar jednu otpremninu vrati u kasu preduzeća iz koje je uzeo. Najbolje je da svoju politiku i ono za šta se zalaže potkrijepi sopstvenim primjerom.

Nije u redu da neko ko je plakao i molio samo da bude na listi, neko ko nije vjerovao u pobjedu naše koalicije, samo dan nakon izbora promijeni ploču i počne da traži ono što mu ne pripada. Po čijem nalogu radi, ostavljamo građanima da procjene.

Danas kada se Crna Gora nalazi na istorijskoj raskrsnici. SNP kao dio koalicije Za budućnost Crne Gore ima ogromnu odgovornost, pa da li onda jedan nezasiti partijski aparatčik koji je i politički i materijalno profitirao od DPS ima pravo u ovom trenutku da radi ovo što pokušava da uradi u Budvi? Da li je u redu da jedan plemenski glavešina diktira ko može a ko ne može predsjednik Opštine Budva i da poziva centralu DF da postavi drugog? Pa zamislite da mi sa lokala počnemo da insistiramo javno da se smijeni predsjednik OO druge partije? To je ukratko politički diletantizam, neprofesionalnost i nevaspitanje.

Ako se u ovom trenutku na ovaj način razgovara sa koalicionim partnerima sa kojima ste učestvovali na izbornoj listi, čiji je nosilac bio Marko Carević – postavlja se logično pitanje – kako vam tada nije smetalo njegovo imanje? Tada su predstavnici SNP na istom tom imanju, skoro na koljenima molili za mjesto na listi a sam Rađenović je kazao da će biti grobar SNP ako se ne postigne dogovor.

 

Mi smo već jednom objasnili javnosti svu problematiku vezano za NVO Jaz Mrčevo Polje, i sada ćemo samo ponoviti – gdje je nestao milion eura od zakupa, kako je i kome je novac isplaćivan? Građani imaju pravo da znaju i nemojmo opšti interes predstavljati kao interes pojedinaca kojima je očigledno mila laka zarada.

Sa gospodinom Rađenovićem smo završili svaku polemiku, i neka je vama na čast činjenica da je upravo SNP u Budvi srušio lokalnu vlast nakon veličanstvene pobjede na izborima gdje je rezultat bio preko 40% u korist naše koalicije, ali ćemo iskoristiti priliku da ga podsjetimo na zakletvu datu u Stanjevićima uoči izbora 2020.godine. Doduše, ko je jednom sa DPS tikve sadio, teško da mu ruka na svetom Jevanđelju može pomoći.

Mi u Demokratskom Frontu Budva ne pristajemo ucjene, i to je već jednom jasno rečeno. Takođe ne pristajemo da nam drugi kroje kapu i smjenjuju i postavljaju naše ljude, nismo poklekli ni pred mnogo jačim protivnicima, pa nećemo ni sada. Ako smo izdržali i pendreke i suzavce, pravno i fizičko nasilje, privođenja bez osnova, maltretiranja i šikaniranja, budite sigurni da ćemo i ovo što nam priređujete. A priređujete potpuno isto što i DPS, jer prekrajanje izborne volje je upravo ono što im je već pošlo za rukom, samo što sada nemaju mogućnost zloupotrebe sile i zakona.

Takođe želimo još jednom da budemo jasni i precizni, DF stoji čvrsto uz svog kandidata Marka Bata Carevića, da znamo da će se pojedinačni nezasiti apetiti zaustaviti njegovom smjenom, vjerujte nam da bi prvi on podnio ostavku. Ali svi znamo da to nije krajnji cilj. Vama gospodo niko iz DF neće odgovarati i zato sa indignacijom odbacujemo budalaštine kojima nas zasipate štiteći se lažnim principima.
Od izbora ne bježimo, ali smo sigurni da pojedini više nikada neće dobiti mogućnost da ucjenjuju bilo koga. Nemojte gospodo da se vaša partija poistovjećuje sa Stevanom Džakovićem, Dragom Đurovićem i sličnim primjerima. Znamo jako dobro kako su birači reagovali na slične izdaje.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    18.09.2021. at 17:33

    Kakav politicki glib iznesose vladajuce partije u Budvi. Pa kad se neko valja u takvom gadnom glibu onda se oni po narodski zovu glibovi. I jos se zovu bozjim slugama bez usturcavanja. O Boze, nesto sitesto pogrijesio kad si ljude pravio od blata. Ocigledno nijesi predvido da ni sva blata nijesu jednako glibava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije