Povežite se sa nama

Vijesti

DF NE ODUSTAJE: Budva na pragu prinudne uprave

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Klub odbornika Demokratskog fronta (DF), njih 11, uputiće inicijativu šefu parlamenta Krstu Radoviću iz Demokratske Crne Gore da sazove u narednih sedam dana nastavak 10. sjednice Skupštine opštine Budva, koja je prekinuta 13. septembra, i time deblokira lokalni parlament, ujedno i onemogući uvođenje prinudne uprave u metropolu turizma

To je “Vijestima” potvrđeno u najjačoj političkoj grupaciji koja i dalje ne odustaje od zahtjeva da Radović podnese ostavku, okrivljujući da je upravo on blokirao rad parlamenta.

Pozivajući se na preporuku Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija da Radović sazove nastavak prekinute sjednice, podsjetili su da u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi sjednice skupštine opštine moraju biti završene najkasnije u roku od tri mjeseca od dana sazivanja.

Kako je “Vijestima” rečeno, u DF-u su izričiti da je potrebno da se sjednica prekinuta 13. septembra “i to samovoljom Radovića”, mora održati kako bi bile usvojene odluke koje su u interesu grada i građana, ali i da se deblokira parlament, kako bi uskoro bili usvojeni i rebalans i budžet za narednu godinu.

U suprotnom, kako smatraju, ukoliko bude od strane Demokrata, SNP i Prave, uz DPS, onemogućen rad parlamenta, to sigurno vodi uvođenju prinudne uprave od Vlade.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije