Povežite se sa nama

Vijesti

DF: Protesti 2015. simbol borbe za slobodnu Crnu Goru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Protesti Demokratskog fronta (DF) 24. oktobra 2015. godine ostaće simbol borbe za slobodnu Crnu Goru i nakon njih više ništa nije bilo isto, ocijenili su lideri tog političkog saveza Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Miilan Knežević

Oni su u zajedničkoj izjavi povodom godišnice protesta, naveli da DF tada nije imao podršku drugih opozicionih stranaka, ali da je imao snažnu podršku naroda koji “kako tada tako i danas, stoji uz one koji ga nikad nisu izdali i iznevjerili”.

DF je, kako su kazali njegovi lideri, i prije toga bio simbol borbe protiv Demokratske partije socijalista (DPS), a da se nakon protesta znalo da se borba može završiti jedino obaranjem poslednje diktature u Evropi.

Mandić, Medojević i Knežević, rekli su da se DF na tim protestima borio za osnovne demokratske principe- prelaznu vladu, čišćenje biračkog spiska, za organizaciju prvih poštenih izbora u Crnoj Gori.

Prema njihovim riječima, za razliku od protesta DF, nedavno se vidjelo na koji način i sa kojim motivima su održani protesti bivšeg režima, koji je danas opozicija.

“Tu je bilo svega osim demokratskih zahtjeva, a njihova svrha je bila rušenje države Crne Gore, njenog ustava, obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom i da se građanima oduzme osnovno pravo da prisustvuju jednom značajnom vjerskom događaju. To je ono što čini ogromnu razliku između protesta DF i ovih na Cetinju koje je organizovala bivša režimska klika”, smatraju lideri DF-a.

“Protesti DF-a 24. oktobra 2015. godine ostaće simbol borbe za slobodnu Crnu Goru, oni su prekretnica, nakon njih više ništa nije bilo isto”, ocijenili su lideri DF-a.

Kako su rekli Mandić, Medojević i Knežević iz oktobra 2015. godine bili su i signal da mafija i režim svom snagom krenu na DF kako bi umanjili njihov otpor.

“Pa je upregnuto kriminalno tužilaštvo i sudstvo, montiran lažni državni udar i čitav niz drugih procesa protiv lidera, funkcionera i članova DF”, navode Mandić, Medojević i Knežević.

Oni su kazali da DF nije ustuknuo, da se nije pokolebao ni nakon policijskog terora, prebijanja, trovanja, hapšenja, montaža i podmetanja, nego da je čak i iz te pozicije nastavio da pritiska i napada režim, sve do konačne pobjede 30. avgusta.

“Na svakom mjestu, od ulice do sudnica i skupštinske sale, pružali smo otpor, i taj kontinuitet borbe i nepokolebljivosti utabao je put za konačnu pobjedu opozicije. Međutim, režim je pobijeđen, ali nije srušen”, ocijenili su Mandić, Medojević i Knežević.

Na DF-u je, kako su rekli, da dovrši taj posao.

“Jer sudeći prema onome što gledamo u proteklih godinu, to ne može uraditi Krivokapićeva vlada, u kojoj nema DF, a u kojoj su i neki koji su do juče bili uz DPS i satelite”, rekli su Mandić, Medojević i Knežević.

Oni su kazali da bivši režim mora biti pobijeđen tako da više nikad ne bude u mogućnosti da otme državu i kriminalizuje društvo.

Mandić, Medojević i Knežević istakli su da je to obaveza i obećanje pred desetinama hiljada onih koji su uvijek bili uz njih i pred onima koji više nijesu sa njima, a koji su bili u prvim redovima borbe za slobodnu Crnu Goru.

“Zato će 24. oktobar trajati sve dok ne ostvarimo njegove tekovine i dok u političku prošlost ne pošaljemo i političko – kriminalnu organizaciju Mila Đukanovića, ali i one koji se kolebaju, kalkulišu i ne pokazuju odlučnost u toj borbi”, rekli su Mandić, Medojević i Knežević.

Lider DF-a su se posebno zahvalili ljudima koji, kako su naveli, sve ove godine slijedili politiku Fronta, a većina čeka da se ispravi nepravda i diskriminacija koju je sprovodila bivša vlast.

Mandić, Medojević i Knežević smatraju da je posebno srpski narod prošao tešku golgotu i očekivao je da nova Vlada ispravi bar dio tih nepravdi.

“Iz razgovora sa tim ljudima saznajemo da oni kojima smo dali mandat da sastave Vladu ne samo da ništa nijesu uradili, nego ove junake te velike borbe ne žele da prime čak ni na razgovor u one kabinete u koje su se nezasluženo uselili nakon velike narodne pobjede”, istakli su Mandić, Medojević i Knežević.

Oni su rekali da, kolika je nezahvalnost vlade prema onima koji su donijeli promjene, govori i činjenica da su oni koji su taj narod mučili, prebijali i trovali 24. oktobra 2015. napredovali u sektoru bezbjednosti i pokrivaju odgovorne pozicije, umjesto da budu trajno uklonjeni iz službe, kao i njihovi nalogodavci iz politike.

“Ovakvo stanje je neodrživo i danas na šestu godišnjicu velikih protesta dužni smo da im poručimo da će zaslužena pravda koju decenijama čekaju uskoro biti dostižna”, zaključili su Mandić, Medojević i Knežević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
24.10.2021. 19:45

Mracna sjenka ova tri lika nadvija se nad Crnom Gorom evo najmanje 32 godine. Zbog njih je Crna Gora postala jos crnja, moralno i ekonomski unistena. Gradjani Crne Gore baceni su na koljena u blato sramnog ucesca u pljackaskim, ubilackim, razarajucim agresijama na narode susjednih drzava. Usput su olpustosili umove, moral, dusu i gradjana Crne Gore, tako da se moze smatrati sa razlogom da su i oni zrtve politike zla kojoj je pripadala tada i sada ova crna trojka. Zlocinci se uvijek vracaju na mjesto zlocina. Vojvoda od Ko;ljenice, Pipun od Balabana,Mataguza i vascijele Zete, Medeni Legijin ekspert, slave svoj terolristicki akt kao najvece demokratsko dostignujce. To isto radi Putin u Rusiji, Lukasenko u Bjelorusiji, Dodik u republici Sumskoj, diktator Vucic u potlacenoj demokratskoj Srbiji. Crnogorska zla kob u liku ove Crne Trojke,na putu je sa namjerom da ponovo izvrsi i pokusa da dovrsi okupaciju i unistenje Crne Gore. Potmognuti svojim djakom Becicem od Balabana i vojnoj-teroristickom armadom Srpske okupatorske crkve uvjereni su da je dosao pravi momenat da dovrse svoj poganluk. Odgovor na to ce dobiti kad otvoreno krenu, ne preko novina i razbojnickih istupa bandi iz manastira i ckvenih konaka. Oprem dobro IZDAJNICI.

malicrnogorac
malicrnogorac
25.10.2021. 19:58

Ako je TO 2015 bila borba za slobodu i od koga je ta borba za slobodu…
evo je dočekasmo UŽAS SA VAMA ZAJEDNO !

Sponzor

Najčitanije