Connect with us

Vijesti

ĐUKANOVIĆ: U regionu se osjećaju globalni politički poremećaji

Published

on

U regionu se osjećaju globalni politički poremećaji inspirisani idejom za formiranje većih država, što su retrogradne ideje koje su i u prošlosti bile pogubne. To je poruka koju je predsjednik Milo Đukanović uputio tokom sastanka šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja s liderima Zapadnog Balkana u Njujorku.

Te ideje su, kako navodi Đukanović inspiraisane prekompoziciom granica na Zapadnom Balkanu i stavranjem uslova za formiranje uvećanih država nacionalno i vjerski homogenih.

– Čini mi se da su svi sagovornici veoma dobro razumjeli ta upozorenja, zajedno smo pozvali Evropsku uniju da uz inicijaciju visokog prestavnika za spoljnu i bezbjednosnu politiku gospodina Borela, uloži dodatne napore da pomogne Zapadnom Balkan, kako bi u bliskoj budućnosti dosegao svoju evropsku perspektivu – poručio je Đukanović.

Đukanović, koji učestvuje na zasijedanju Generalne skupstine UN-a, kazao je da su sagovornici dobro shvatili upozorenje, te da će o tome, ponovo razgovarati na samitu EU – Zapadni Balkan u Ljubljani, 6. oktobra.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije