Connect with us

Vijesti

GI “21. maj”: Državotvorna opozicija nije trebalo da povuče inicijativu za smjenu Vlade

Published

on

Ukoliko ova Vlada ne bude smijenjena u najkraćem roku Crnoj Gori slijedi grčki ekonomski scenario i politički neredi poput onih u zemljama dalekog Istoka, a tada će Brisel još jednom biti zatečen, zbunjen i iznenađen – ocijenili su iz Građanske inicijative “21. maj”.

Smatraju da državotvorna opozicija nije trebalo da povuče inicijativu za smjenu, kako su kazali, najneodgovornije i najnesposobnije Vlade u višestranačkoj istoriji Crne Gore.

– Oslanjanje na najavu o skraćenju skupštinskog mandata od velikosrpskih i proruskih marioneta iz Demokratskog fronta nema utemeljenja u ozbiljnoj i patriotskoj politici. Zbog toga je bolje bilo da ispravna inicijativa ne bude podržana, nego da se povuče na ovaj način – kazali su predsjednik Savjeta GI “21.maj” Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

Posebno je bilo, kako su rekli, degutantno gledati konferenciju za medije “odbjelog premijera koji umjesto da podnese ostavku izgovara političke nebuloze i špekulacije”.

– Zato će biti zanimljivo vidjeti kako će u parlamentu proći infantilni i provizorni budžet, kao i bajkoviti i diletantski ekonomski program koji je u sukobu sa zdravim razumom i elementarnim profesionalnim znanjima – zaključili su iz GI “21. maj”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije